Hlavní obsah

Kubina hodlá zacelit mezeru po Kaberlem

TORONTO

Hokejový obránce Toronta Tomáš Kaberle se musel po pátečním nečistém zákroku od Janssena z New Jersey zařadit na nějaký čas mezi zraněné, což je pro Toronto citelná ztráta. Připraven naskočit do hry je však druhý český bek Maple Leafs Pavel Kubina. "Když je Tomáš Kaberle mimo hru, není čas na zranění," tvrdí další český reprezentant.

Článek

Kubina je sice oficiálně ještě na listině zraněných hráčů se zlomeným prstem, ale cítí, že je před bojem o postup do play-off důležité týmu pomoci. Vrátil by se tak do zápasů po deseti dnech pauzírování, ačkoliv lékaři chtěli pro zraněný prst alespoň dva až tři týdny klidu.

"Pořád to ještě trochu bolí, ale doufám, že s tím půjde hrát. Teď už jde o play-off a je pro mne těžké zůstávat znovu stranou (na začátku sezóny Kubina týmu chyběl kvůli zranění kolene). Nelze na nic čekat," řekl Kubina pro deník Toronto Sun.

Včera už zkušený obránce nechyběl na tréninku Toronta a prst měl pečlivě zatejpovaný. "Možná se ten prst ani ruka pořádně nezahojí," je si Kubina vědom rizika. "Pořád to dost bolí při nápřahu a přihrávkách, ale buď se to pořádně zaváže nebo obstříkne," dodal.

Toronto věří, že za pár dní bude Kaberle zpátky

Co se týče návratu Tomáše Kaberleho, jsou v Torontu více než optimističtí a věří, že by se mohl vrátit za sedm nebo deset dní. "Je příliš brzy na nějaké definitivní stanovisko. Ale pozitivní zprávou je, že se to nezhoršuje," řekl po dalších lékařských testech s Kaberlem, které proběhly včera, generální manažer Toronta John Ferguson.

"Tomáš je pořád v rekonvalescenci s tím, že jde oficiálně o otřes mozku. Zatím je třeba trpělivosti. Až se bude cítit dobře, tak teprve bude moci začít dělat obyčejné věci jako řídit nebo šlapat na rotopedu," tvrdí zámořský agent Kaberleho Rick Curran, který je se svým klientem v neustálém kontaktu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články