Hlavní obsah

Představitelé Pensylvánie se snaží překazit stěhování Penguins

PITTSBURGH

Představitelé státu Pensylvánie se chtějí obrátit na vedení NHL s požadavkem, aby zabránilo Pittsburghu Penguins přestěhování do jiného města. Reagují tak na vyjádření hokejového klubu ze začátku týdne, v němž přiznal, že jednání o financování výstavby nové arény se státními, krajskými a místními představiteli se nachází ve slepé uličce.

Článek

Guvernér Pensylvánie Ed Rendell je však přesvědčen, že Penguins byla předložena velmi atraktivní nabídka. "Pokud ji nepřijmou, jsme připraveni vyrazit do New Yorku žádat NHL, aby Penguins v přesunu zabránila," řekl Rendell zámořským médiím. Klub dal v pondělí najevo, že bude usilovat o přestěhování a obvinil představitele státu, že hatí dohodu o nové aréně.

Vlastníci klubu Mario Lemieux a Ron Burkle uvedli, že tým souhlasil se splácením částky 120 miliónů dolarů v průběhu 30 let z celkových nákladů 290 miliónů potřebných na výstavbu nové haly. Klub by navíc pokryl všechny náklady, které by 290 miliónů případně přesáhly. K 30. červnu tohoto roku končí Penguins pronájem ve 46 let staré Mellon Areně, která je nejstarší halou v celé NHL.

V Pittsburghu klub působí již od roku 1967. V poslední době však představitelé Penguins dali několikrát najevo, že budou možná nuceni klub přestěhovat nebo ho prodat, pokud se jim nepodaří uzavřít dohodu o výstavbě a užívání nové arény. Nejvážnějším zájemcem je Kansas City.

Reklama

Související témata: