Hlavní obsah

Chicago chce dát šanci českému bitkaři Kočímu

CHICAGO

Český hokejový obránce David Kočí se pravděpodobně v příštích dnech dočká premiéry v NHL v dresu Chicaga. Vedení Blackhawks plánuje pětadvacetiletého tvrdého zadáka pozvat z farmy v Norfolku pro sérii čtyř zápasů venku, kterou načne Chicago v sobotu ve Phoenixu. Český hokej tak může mít v prestižní soutěži svého bitkaře.

Foto: www.phantomsahl.com

Takhle se dovede prát David Kočí (uprostřed)

Článek

Kočí v této sezóně odehrál v nižší AHL 38 utkání a inkasoval 212 trestných minut. Bez pěti centimetrů dvoumetrový a 108 kilogramů vážící bek by měl chránit hvězdy Chicaga v čele s Martinem Havlátem. Podle internetové stránky www.hockeyfights.com má Kočí za poslední čtyři sezóny v AHL na kontě 85 potyček, v tomto ročníku se popral už dvacetkrát.

Chicago cítí, že by mohlo využít svaly českého hokejisty, který do zámoří odešel v roce 2000 z juniorského týmu Sparty. Generálního manažera Chicaga Dala Tallona rozčílila v úterý hra lotyšského útočníka Raitise Ivananse z Los Angeles, na jehož ledě se příští týden Blackhawks představí. "Kočí je velký, tvrdý chlapík a chceme mu dát šanci. Potom co předváděl Ivanans, potřebujeme chránit naše menší útočníky," řekl Tallon deníku Chicago Sun-Times.

Klub bude hrát také na ledě Anaheimu, který vede statistiku NHL v udělených trestech za bitky. Navíc v San Jose očekávají Blackhawks možnou odvetu za tvrdý zákrok Tuoma Ruutua na Kyla McLarena. "Možná bude nějaký tanec, uvidíme," prohlásil kouč Chicaga Denis Savard.

Kočí podepsal s Chicagem smlouvu loni v létě po pětiletém působí na farmě Pittsburghu v celku Wilkes-Barre/Scranton Penguins. V 232 zápasech v AHL nasbíral 23 bodů za tři branky a 20 asistencí. Posbíral celkem 982 trestných minut.

Reklama

Související témata: