Hlavní obsah

Bitkař Simon dostal rekordní trest, v NHL si nezahraje 25 zápasů

TORONTO

Rekordní trest dostal hokejista Chris Simon za brutální zákrok na Ryana Hollwega v derby s Rangers. Vedení NHL zastavilo bitkaři New Yorku Islanders činnost na 25 zápasů, což je nejvíc v historii soutěže. Incident, při kterém útočník seknul soupeře hokejkou do obličeje, začal navíc prošetřovat státní zástupce v Nassau.

Článek

Dosavadní "rekord" patřil slavnému obránci Martymu McSorleymu, který v roce 2000 dostal distanc na 23 zápasů za to, že úderem hokejkou do hlavy poslal do bezvědomí Donalda Brasheara. Komisionář ligy Gary Bettman pak trest prodloužil na rok, ale McSorley už nikdy v NHL nenastoupil. Méně zápasů než Simon dokonce dostal Todd Bertuzzi, který se zběsile vrhnul na Steve Moora z Colorada a doslova mu omlátil hlavu o led. Zlomil mu tři krční obratle a způsobil těžký otřes mozku. Hráč Vancouveru si odseděl dvacet zápasů.

Pětatřicetiletý Simon přijde o zbývajících 15 zápasů základní části a celé play off, pokud se do něj Islanders probojují. Pokud ne, trest se přenese do příští sezóny. Podle agentury AP Simon na platu ztratí 82 000 dolarů.

Simon se těsně před vynesením trestu veřejně omluvil. Po utkání s Rangers litoval pouze toho, že kvůli jeho vyloučení Islanders prohráli. "Když jsem se podíval na záznam toho, co jsem provedl, udělalo se mi zle," řekl. "Vím, že nic neomluví to, co jsem udělal. Chápu, že musím být tvrdě potrestán," dodal Simon. "Proto se omlouvám fanouškům, Ryanovi, kterému se navíc chci omluvit osobně, a také vedení NHL za to, že jsem pošpinil tak krásnou hru, jakou je hokej," citovala útočníka agentura Reuters.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články