Hlavní obsah

Jágr: Málem jsem bruslil na jedné noze

NEW YORK

Hokejisté New York Rangers stále bojují o účast v bojích o Stanleyův pohár, a tíží je teď otázka, zda budou moci v dalších důležitých zápasech před koncem základní části počítat s kapitánem Jaromírem Jágrem. Ten sice nastoupil v posledním zápase proti Carolině, ale stále jej trápí bolesti šlachy v pravém koleni.

Článek

Jágr sice i přes bolesti stihl proti Carolině přihrát na jeden gól, a skóroval i během rozhodujících samostatných nájezdů, přesto není úplně v pohodě. "Bylo vidět, že nemá takovou rychlost. Ale přesně mířil, a to stačilo," řekl po zápase o Jágrově nájezdu brankář Rangers Henrik Lundqvist.

Samotný Jágr uznal, že mu scházela rychlost celý zápas. Byl totiž rád, že se mohl pořádně hýbat. "Dobrá zpráva je, že jsem si nic nenatrhl. Je to bolestivé, ale zase ne tak, že bych nemohl hrát. Nemůžu bruslit moc rychle, mohlo by se to natrhnout, a pak bych nemohl hrát dva týdny. Musím zaklepat na dřevo, že se to nestane," modlí se česká hvězda.

Jágr: nejsem bůh

Trenér Rangers Tom Renney nevěděl, jestli s ním bude moci proti Carolině počítat. "Tom se mě před zápasem ptal: ´Můžeš mi zaručit, že dokončíš zápas?´. Jen jsem odvětil: To prostě nikdy nevíš. Nejsem bůh, abych věděl, co se stane," dodal Jágr, který poslední střídání ve druhé třetině vynechal a zamířil do šatny na masáž bolestivého místa. "Kdybych zůstal na ledě o trochu dýl, tak bych asi bruslil na jedné noze."

Rangers mohou jen doufat, že to nejhorší má jejich kapitán za sebou. "Vždycky říkám, že pokud půjde o play-off, budu hrát. A o to teď hrajeme," tvrdí Jágr. "Snad ho neztratíme právě teď," doufá kouč Renney. Momentálně se musí obejít už bez zraněných útočníků Brendana Shanahana a Marcela Hossy.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články