Hlavní obsah

Penguins zůstanou v příštích 30 letech v Pittsburghu

PITTSBURGH

Pittsburgh s největší pravděpodobností nepřijde o svou chloubu, hokejový tým Penguins. Jak uvádí list Pittsburgh Tribune-Review v dnešním vydání, dohodlo se vedení klubu s představiteli města, kraje a státu Pennsylvánie na financování nové haly, která by se měla stát novým domovem Tučňáků místo dosluhující Mellon Areny.

Foto: www.pittsburghpenguins.com

Hokejisté Penguins se z Pittsburghu stěhovat nemusí.

Článek

Nájem v hale, která je se svými 46 lety provozu suverénně nejstarší v NHL, vyprší Penguins na konci sezóny. Teoreticky tak existovala možnost, že se klub přesune do jiného města, čímž spolumajitel a bývalý kapitán mužstva Mario Lemieux hrozil v době, kdy se nemohl domluvit s představiteli města na spolufinancování nové haly. Vážný zájem o tým dvojnásobných vítězů Stanley Cupu prý měla města Las Vegas a Kansas City.

Podle listu Tribune-Review se ale všichni zúčastnění dohodli na třicetileté smlouvě, jež udrží Tučňáky v "Ocelovém městě". Výstavba nové arény bude stát 290 miliónů dolarů a bude majetkem společnosti patřící městu. Stát bude ročně platit 7,5 milionu dolarů, stejně jako Rod Barden, majitel kasina Majestic Star, které obdrželo licenci na provozování výherních automatů v Pittsburghu. Klub, který bude halu spravovat, dá ročně 3,8 miliónu.

Pittsburgh Penguins působí v NHL od roku 1967, přičemž jejich nejslavnější období přišlo na začátku 90. let. Tehdy klub s tučňákem ve znaku získal v sestavě se začínajícím Jaromírem Jágrem a ve vrcholné formě hrajícím Lemieuxem dvakrát za sebou Stanley Cup.

Reklama

Související témata: