Hlavní obsah

Modano jako 39. hokejista v historii dosáhl mety 500 gólů v NHL

DALLAS

Hokejový útočník Mike Modano z Dallasu vstřelil v úterním utkání proti Philadelphii 500. branku v NHL a stal se 39. hráčem historie, který této mety dosáhl. Šestatřicetiletý centr, jenž strávil celou kariéru v týmu Stars, je teprve druhým Američanem v této vybrané společnosti.

Článek

K dostižení Joea Mullena, bývalé opory St. Louis, Calgary, Pittsburghu a Bostonu, chybějí Modanovi jen dvě trefy.

Modano překonal finského gólmana Antera Niittymäkiho v 50. minutě a připsal si nakonec při výhře 3:2 vítězný gól. "Chtěl jsem toho dosáhnout doma a slavit před našimi fanoušky," pochvaloval si vydařený večer Modano.

Celkem nasbírala jednička draftu z roku 1988 v 1225 utkáních v dresu Minnesoty North Stars a jejího pokračovatele Dallasu 1213 bodů. Modano získal v roce 1999 s Dallasem Stanleyův pohár a ze 149 utkání v play off má na kontě celkem 131 bodů za 52 tref a 79 přihrávek. V klubu pětisetgólových střelců je devátým aktivním hráčem.

Historické tabulce kanonýrů neohroženě vládne s 894 brankami Wayne Gretzky. Z aktivních hokejistů je nejvýš na dvanáctém místě s 626 trefami Brendan Shanahan z New Yorku Rangers. Hned za ním je český kapitán Jezdců Jaromír Jágr, jenž zaostává za Shanahanem o 11 gólů.

Reklama