Hlavní obsah

Erat a Rachůnek budou se zraněnými koleny chybět svým týmům

NASHVILLE

Český hokejový útočník Martin Erat bude podle internetových stránek kanadské televizní stanice TSN čtyři týdny chybět v sestavě Nashvillu. Pětadvacetiletá opora Predators si poranila v závěrečné třetině úterního utkání s Detroitem koleno na pravé noze po kolizi se spoluhráčem Jasonem Arnottem. Hokejisté New Yorku Rangers se budou muset v bojích o postup do play off NHL obejít bez obránce Karla Rachůnka, který si taktéž poranil koleno.

Foto: REUTERS/Lucy Nicholson

Martin Erat (vpravo) bude svému spoluhráči Paulu Kariyovi asi měsíc chybět při útočném řádění.

Článek

Rachůnek se zranil v první třetině zápasu s Ottawou, když se jeho koleno střetlo s kolenem útočníka Senátorů Jasona Spezzy. Středeční magnetická rezonance pak odhalila, že má natažený postranní vaz. Bez Rachůnka Rangers dohrávali zápas jen s pěti obránci, třikrát inkasovali a prohráli 2:3.

Na listině zraněných hráčů Jágrova týmu jsou už obránce Fjodor Tjutin a útočník Marcel Hossa. Vedení klubu tak povolalo Davida Liffitona z farmy.

Erat se nešťastně srazil se spoluhráčem Arnottem 

"On neviděl mě a já jsem neviděl jeho. Martin se koukal dozadu a já na puk, najednou byl přede mnou a srazili jsme se. Byla to jedna z takových nešťastných srážek, která bohužel nedopadla dobře," řekl deníku Nashville Tennessean Arnott.

Erat je s 57 body za 16 branek a 41 asistencí z 68 utkání pátým nejproduktivnějším hráčem Predators. Bronzový medailista z loňských olympijských her v Turíně a úřadující vicemistr světa z Rigy se zařadil na marodku k dalším útočníkům Peteru Forsbergovi a Stevu Sullivanovi.

Ve středeční odvetě s Detroitem se Sullivan po problémech se zády stále ještě neobjevil a Forsberg určitě nebude hrát s nespecifikovaným zraněním v horní části těla minimálně do soboty.

Reklama