Hlavní obsah

Hudler se chopil šance v Detroitu a ukázal, že hokej stále umí

DETROIT

Český hokejový útočník Jiří Hudler konečně dostal v hvězdami nabitém týmu Detroitu větší prostor na ledě a dokázal toho patřičně využít. V posledních třech utkáních Red Wings v NHL si připsal celkem šest bodů za čtyři góly a dvě asistence a navíc byl dvakrát vyhlášen největší hvězdou zápasu; v obou případech proti Nashvillu.

Článek

Ve středu také vstřelil poprvé v kariéře dva góly v jednom zápase NHL. Predators odnesli jeho formu podruhé během dvou dnů a právě Rudým křídlům museli po dvou prohrách přepustit vedoucí příčku v Západní konferenci. "Je to bezvadný pocit vyhrát oba zápasy proti tak dobrému týmu a já jsem moc rád," řekl Hudler zámořským novinářům.

Třiadvacetiletý rodák z Olomouce přitom vstupoval do této sezóny s bilancí jediného přesného zásahu a dvou přihrávek z celkově 16 odehraných duelů v sezonách 2003/04 a 2005/06. V probíhajícím ročníku se však v 65 utkáních trefil již ve 14 případech a navrch přidal šest finálních přihrávek. Celkových 20 bodů je již médii v zámoří považováno za velmi slušný přínos od hráče, jehož plat je 525 tisíc dolarů ročně.

Hudlerovy výsledky jsou o to hodnotnější, že až do konce minulého měsíce, kdy se mužstvu zranilo pár hráčů včetně tehdy nejproduktivnějšího útočníka Henrika Zetterberga, pobýval na ledě v průměru jen okolo šesti minut za zápas. Středečních 19 minut a 28 vteřin v jedné řadě s dalším Čechem Robertem Langem a Kylem Calderem bylo dosud nejvíc v jeho kariéře ve slavné zámořské soutěži.

Dobrá vlna

"Jsem teď na dobré vlně," připustil Hudler. "A nebudu lhát, když řeknu, že se cítím lépe, když mohu více hrát. Když člověk ví, že ten prostor dostane, tak ho to vyburcuje. Jsem za to moc rád a snad to bude touto cestou i pokračovat," přál si Hudler. Vzhledem k tomu, že čtyři útočníci, kteří by měli mít stabilní místo v sestavě (Zetterberg, Bertuzzi, Cleary a Franzen) jsou stále zraněni, měl by Hudler vytoužený prostor skutečně ještě nějaký čas dostávat.

"Byl to skvělý výkon ode všech hráčů, zasloužili jsme si vyhrát. Hudler s Langem dnes hráli výborně," pochválil tým český brankář Dominik Hašek. "Jirka je velmi dobrý a šikovný v prostoru okolo branky. Dokáže si najít malý prostor a má rychlou a dobrou střelu," dodal na Hudlerovu adresu Hašek.

Spokojenost se svým svěřencem neskrýval ani trenér Mike Babcock. "Má šanci stát se hráčem, který rozhoduje zápasy, a zároveň jedním z těch, po nichž prahne každá organizace. Teprve čas ukáže, zda to on sám skutečně dostatečně chce," řekl Babcock. "Je to soutěživý kluk. Jen musí sám chtít být lepší a lepší," doplnil své hodnocení Babcock.

Reklama

Související témata: