Hlavní obsah

Testy Tomáše Kaberleho dopadly dobře, hrát však zatím nesmí

TORONTO

Zdravotní testy českého hokejisty Tomáše Kaberleho z Toronta Maple Leafs, které ve středu podstoupil kvůli nedávnému otřesu mozku, sice vykázaly povzbudivé výsledky, ale podle kanadské televizní společnosti TSN bude muset opora týmu se svým návratem k zápasům ještě nějaký čas počkat.

Článek

Ve čtvrtek ráno čekala na Kaberleho další série testů a pokud budou jejich výsledky také dobré, mohl by se připojit k tréninku se zbytkem týmu. Přesto zůstane raději ušetřen fyzického kontaktu. K zápasové zátěži se však český obránce bude moci vrátit až poté, co bez sebemenších náznaků potíží zvládne přinejmenším dva po sobě jdoucí tréninky. Proto v tuto chvíli nelze stanovit přesnější datum jeho možného návratu do bojů NHL.

"Cítím se dobře. Stále se sice necítím být sám sebou, ale dobrým náznakem je, že nemám žádné bolesti hlavy nebo něco podobného," řekl Kaberle listu Toronto Star. Druhý nejproduktivnější hráč týmu ve středu hodinu trénoval s ostatními zraněnými hráči a těmi, kteří nezasáhli do úterního utkání proti Tampě Bay. Poté přiznal, že jediným symptomem, který zaznamenal, byla únava, ale způsobená spíše tím, že na dva týdny vypadl z obvyklého režimu.

Potřeba srovnat si vše v hlavě

"Bude pár dnů trvat, než se dostanu zpátky do normálu a zápasové formy. Budu si to potřebovat srovnat v hlavě," uvedl Kaberle. "Těžko se ten pocit popisuje, ale je prostě někde ve vás, zda jste nebo nejste připraveni hrát," vysvětlil.

Přestože doufal, že již bude moci vyrazit s týmem na cestu za dvouzápasovou minisérií utkání na ledě Washingtonu a Montrealu, neměl tušení, kdy se skutečně do sestavy vrátí. "Každý den je to pořád ta samá otázka," řekl. "Možná mě bude hlava víc bolet z toho, než z tréninku a dalších věcí. Prostě o tom nechci přemýšlet. Dám vědět, jakmile bude možné, abych hrál. Ale v tuto chvíli, kdyby se dnes hrálo, tak hrát nemohu," řekl Kaberle.

Zranění devětadvacetileté hvězdy celé soutěže komplikuje Torontu boj o postup do play off. Do faulu Cama Janssena z New Jersey 2. března, ze který hříšník následně vyfasoval stop na tři utkání, si Kaberle v 65 utkáních připsal 49 bodů za 9 branek a 40 asistencí. Dosud zůstává nejproduktivnějším bekem týmu. Na ledě strávil v této sezoně v průměru přes 26 minut za zápas, více má v mužstvu na kontě jen další obránce Bryan McCabe.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články