Hlavní obsah

Zraněný hokejový útočník Nedvěd skončil v Edmontonu

EDMONTON

Český hokejový útočník Petr Nedvěd v této sezóně definitivně dohrál v dresu Edmontonu a jeho angažmá v týmu Oilers skončilo. Pětatřicetiletý centr, který byl od začátku měsíce mimo hru kvůli zranění kolena, už prý po vzájemné dohodě opustil město. V létě se stane Nedvěd nechráněným volným hráčem. Uvedla agentura Canadien Press.

Foto: ARCHIV

Petr Nedvěd v Edmontonu skončil

Článek

Druhý nejproduktivnější český hokejista v historii NHL po Jaromíru Jágrovi tak zakončil nejméně podařený ročník své kariéry. Bývalý hráč Vancouveru, St. Louis, New Yorku Rangers, Pittsburghu či Phoenixu přišel do Edmontonu na začátku ledna z Philadelphie, kde musel poprvé v kariéře působit na farmě.

Celkem odehrál v tomto ročníku 40 utkání a zaznamenal 12 bodů za dvě branky a deset asistencí. V bilanci účasti na ledě při vstřelených a inkasovaných brankách je s 25 zápornými body spolu s finským obráncem Jonim Pitkänenem z Philadelphie nejhorší v soutěži.

Nedvěd promarnil v tomto ročníku možnost dosáhnout hranice tisíce zápasů v NHL a chybí mu k ní osmnáct startů. Útočník, který má ve sbírce stříbrnou medaili z olympijských her v Lillehammeru z roku 1994 v dresu Kanady, má v NHL na kontě celkem 705 bodů za 308 branek a 397 asistencí. V 71 utkáních play off přidal 19 gólů a na 23 přihrál.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články