Hlavní obsah

Simon za zákrok na Hollwega před soud nepůjde

NEW YORK

Hokejista Chris Simon se nemusí bát, že by za brutální seknutí Ryana Hollwega do obličeje musel před soud. Státní zástupkyně v newyorském Nassau Kathleen Riceová v pondělí oznámila, že útočník Islanders, který za svůj zákrok dostal od vedení NHL rekordní trest na 25 zápasů, nebude trestně stíhán.

Článek

"Po zhlédnutí videozáznamu a vyslechnutí pana Hollwega jsme se rozhodli pana Simona netrestat," citovala ji agentura AP. Podle Riceové hrálo velkou roli i to, že napadený hráč New Yorku Rangers neměl zájem na Simonově stíhání.

"Už se kolem toho napsalo a udělalo až dost. Nemyslím si, že by za tohle měl být někdo obviněn. Je to za námi, nikomu se nic vážného nestalo, a tak by to mělo zůstat," prohlásil Hollweg, který Simonův útok odnesl jen několika stehy. "Někdo by si třeba přál, aby za to šel do vězení, ale já takový nejsem. Co stane na ledě, by tam mělo zůstat. Samozřejmě existuje nějaká hranice, ale tohle ji, myslím, zas tak moc nepřekročilo," dodal spoluhráč Jaromíra Jágra.

V historii NHL se před soud dostali za incidenty na ledě zatím jen dva hokejisté. Todd Bertuzzi dostal roční podmínku za ublížení na zdraví poté, co v roce 2004 tloukl ležícímu Stevu Moorovi hlavou o led. Hráč Colorada odnesl Bertuzziho běsnění těžkým otřesem mozku a třemi zlomenými obratli. Druhým byl slavný obránce Marty McSorley, který za seknutí Donalda Brasheara do hlavy dostal vedle trestu na 23 zápasů od NHL i osmnáctiměsíční podmínku za ozbrojený útok.

Reklama