Hlavní obsah

Kaberle si musí na návrat na led počkat, zřejmě do pátku

TORONTO

Z možného návratu hokejového obránce Tomáše Kaberleho v úterním zápase NHL sešlo. Vedení Toronta po dohodě s lékařem nechá českému bekovi ještě několik dalších dnů na zotavení po otřesu mozku a jako nový možný termín jeho zařazení do sestavy označilo podle serveru TSN pátek.

Článek

"Kdyby to bylo jakékoli jiné zranění a hráč se cítil, že už může hrát, pak by to snad šlo. Ale po otřesu mozku to ještě není vhodné," řekl po dnešním dopoledním tréninku novinářům trenér Paul Maurice. Kanadská média spekulovala o tom, že by Kaberle mohl naskočit už do dnešního utkání Maple Leafs s New Jersey, v pátek čeká Toronto zápas v Buffalu.

Devětadvacetiletý reprezentační bek nehraje tři týdny od ostrého faulu Cama Janssena. S mužstvem už v pondělí i dnes absolvoval bruslařský trénink, ale od lékařů zatím zelenou nedostal. Do pátku se s lékařem znovu sejde.

"Nechci hrát jeden dva zápasy, a pak se třeba zase necítit dobře. Chci odehrát celý zbytek sezóny a pomoci týmu dostat se do play-off," řekl Kaberle s tím, že se cítí každým dnem lépe. "Nevidím důvod, proč bych v pátek nemohl hrát," dodal.

Toronto je momentálně ve Východní konferenci desáté, od postupu do play-off ho dělí jen dva body. Před sebou má v základní části ještě deset zápasů včetně dnešního s Devils. I během absence zůstal Kaberle třetím nejproduktivnějším hráčem týmu s 49 kanadskými body.

Reklama

Související témata: