Hlavní obsah

Do Toronta přijel Janssen, Belak si ho podal za Kaberleho

TORONTO

Nepřítel číslo jedna přijel v úterý večer do Toronta k zápasu NHL mezi místními hokejisty a týmem New Jersey Devils. V sestavě hostí totiž nechyběl útočník Cam Janssen, který na začátku března ošklivě zranil českého obránce Tomáše Kaberleho. V Torontu jej vlídně nepřivítali, a už v první třetině schytal drsné rány od domácího Wadea Belaka.

Článek

Ačkoli z tábora Maple Leafs zaznívaly před zápasem hlasy o tom, že Janssen nikoho pořádně nezajímá a za Kaberleho se žádná odplata nechystá, bylo nakonec všechno jinak. Však on se taky Janssen nechoval jako zrovna zdvořilá návštěva, když hned na začátku zápasu sestřelil u mantinelu Yanica Perreaulta.

Obránce Wade Belak ztratil s jeho chováním trpělivost už v desáté minutě první třetiny a vyzval jej na pěstní souboj. Ze začátku mu zasadil několik tvrdých ran a měl v bitce navrch, jenže Janssen všechny direkty ustál, pak jich ještě stihl několik rozdat, a nakonec povalil Belaka k ledu. Fanoušci Toronta však měli o vítězi bitky jasno a více než 19 tisíc diváků v Air Canada Centre vyvolávalo Belakovo jméno. Janssens se mezitím jen v chráničích škodolibě šklebil na trestné lavici.

"Byl to neuvěřitelný souboj. Myslím, že to stálo za to," řekl po zápase kapitán Toronta Mats Sundin, jenž byl u obou branek týmu a především jeho zásluhou Maple Leafs vyhráli zápas 2:1.

Brodeur: Je to skvělý kluk

Janssen tušil, že se něco podobného semele. "Věděl jsem, že se to stane. Belak se chtěl prát, tak jsem se nehodlal schovávat," řekl po zápase hráč, jenž odehrál v zápase všehovšudy čtyři střídání a jen něco málo přes dvě minuty čistého času. Každý jeho dotyk ledu navíc provázelo bučení diváků. "Dělal jsem jen svoji práci a zkusil klukům pomoci, byl to dobrý zápas," dodal Janssen.

"On je skvělý kluk, nechtěl nikdy nikoho zranit. Cítí se opravdu špatně z toho, co se stalo Kaberlemu. Věděl, že bude muset čelit kritice a postavil se k tomu jako chlap," hájil svého kontroverzního spoluhráče brankář New Jersey Martin Brodeur.

Reklama