Hlavní obsah

Kaberle poprvé po otřesu mozku nastoupil za Toronto

NEW YORK

Do sestavy Toronta se v zámořské NHL po osmizápasové pauze vrátil obránce Tomáš Kaberle, jenž nehrál od 2. března kvůli otřesu mozku po faulu Cama Janssena z New Jersey. Kaberle v pátek přihrál na jeden gól, porážce Maple Leafs v Buffalu 4:5 ale nezabránil. Toronto přitom vedlo v průběhu třetí třetiny už 4:1.

Článek

"Co na to říct. Je to o infarkt prohrát takhle zápas," povídal sklíčený kapitán Maple Leafs Mats Sundin. "Opravdu nevím, co k tomu dodat," doplnil Sundin, jehož tým ztratil důležité body v boji o postup do play-off a v tabulce Východní konference stále ztrácí dva body na osmou Carolinu.

Buffalo předvedlo neskutečný obrat. Toronto mělo po dvou třetinách jednobrankový náskok, který v úvodu třetí části umocnil dvěma trefami Boyd Devereaux. Po jeho druhém gólu brankář Buffala Ryan Miller znechuceně zahodil hokejku.

Jenže pak následovala během deseti minut čtyřgólová smršť Sabres. "Úžasný zápas!" vyhrkl ze sebe útočník Jason Pominville, jeden ze střelců Buffala. "Dnešní zápas zase něco ukázal o charakteru našeho mužstva. Nikdy se nevzdáváme a pořád jdeme tvrdě za vítězstvím," uvedl autor vítězného gólu Drew Stafford.

Hemský se Sýkorou pomohli ukončit sérii Edmontonu

Hokejisté Edmontonu ukončili v sérii dvanácti porážek, když v pátečním utkání porazili Colorado 4:3 po samostatných nájezdech. Jedním gólem se o to přičinili i čeští útočníci Aleš Hemský s Petrem Sýkorou.

O vítězství Oilers rozhodl Marty Reasoner, který v páté sérii jako jediný ze všech hráčů uspěl v penaltovém rozstřelu. "Byl jsem překvapený, že mě trenér vybral. Vůbec jsem netušil, že jsem na seznamu v první pětce," divil se Reasoner. "Výhra nám snad trochu pomůže vylepšit náladu v kabině," dodal.

"Nebudu vám lhát, je to pěkný pocit zase vyhrát. Každý v šatně se po dnešku cítí mnohem lépe," přiznal trenér Craig MacTavish. "Poslední měsíc jsme ohromně krváceli, je důležité, že se nám to podařilo zastavit," ulevil si kouč Oilers.

Colorado, v jehož dresu si připsal asistenci Milan Hejduk, bodovalo v jedenáctém utkání za sebou a v tabulce Západní konference ztrácí pět bodů na poslední postupové místo do play off, které patří Calgary.

"Myslím, že jsme nehráli špatně. Ale jejich brankář Dwayne Roloson předváděl fantastické zákroky. Třeba Paul Stastny měl několik skvělých šancí, ale nemohl ho překonat," prohlásil kapitán Avalanche Joe Sakic. "Vzhledem k naší situaci bychom potřebovali získat oba body, ale jsme rádi i za jeden," dodal Sakic.

Kočí se zase pral 

Po pátku přibyli v NHL další dva jistí účastníci play-off. Vzhledem k porážce Colorada již o postup s určitostí nepřijdou hokejisté Detroitu a také Anaheim díky vítězství 3:2 v prodloužení nad Dallasem. "Je to hezký pocit, ale nebavme se o tom. Jsme v play-off, ale to ještě nic neznamená," krotil nadšení trenér Randy Carlyle.

Naopak bez naděje na postup jsou dávno hokejisté Chicaga a Los Angeles. Jejich vzájemný souboj, v němž nakonec uspěli Králové 2:1, tak alespoň okořenily dvě bitky. Příležitost porvat se znovu využil český útočník David Kočí, jemuž se postavil Lotyš Raitis Ivanans.

Buffalo - Toronto 5:4 (1:1, 0:1, 4:2)
Branky: 6. a 46. Vanek, 50. Briere, 54. Pominville, 55. Stafford - 41. a 44. Devereaux, 19. McCabe (T. Kaberle), 25. Stajan. Zásahy brankářů: Miller 44/40 - Raycroft 34/29. Diváci: 18 690.
Anaheim - Dallas 3:2 v prodloužení (1:1, 0:0, 1:1 - 1:0)
Branky: 15. a 45. Kunitz, 63. S. Niedermayer - 17. Zubov, 42. Modano. Zásahy brankářů: Giguere 36/34 - Turco 35/32. Diváci: 17 421.
Edmonton - Colorado 4:3 po sam. nájezdech (0:1, 2:1, 1:1 - 0:0)
Branky: 28. Hemský, 33. Sýkora, 59. Lupul, rozhodující sam. nájezd Reasoner - 10. B. Richardson, 21. Sakic (Hejduk), 45. Svatoš. Zásahy brankářů: Roloson 46/43 - Budaj 22/19. Diváci: 16 839.
Chicago - Los Angeles 1:2 (0:1, 1:0, 0:1)
Branky: 27. Sharp - 11. O'Sullivan, 57. Weaver. Zásahy brankářů: Chabibulin 32/30 - Garon 27/26. Diváci: 13 133.

Reklama

Související témata: