Hlavní obsah

Hašek ovládl utkání NHL proti Anaheimu

NEW YORK

Hokejisté Detroitu porazili v jediném pondělním utkání NHL Anaheim 1:0 a ústřední postavou duelu se stal český brankář Dominik Hašek. Ten pokryl všech pětadvacet střel hostí, posedmé v sezóně vychytal čisté konto a byl zvolen první hvězdou zápasu.

Článek

"Nepřehráli jsme je nijak výrazně," řekl po utkání český veterán v brance Detroitu. "Měli několik velkých šancí a dokonce nastřelili i tyč," zhodnotol šťastný zápas Hašek.

Detroit tak přerušil sérii čtyř porážek v řadě. "V předchozích utkáních jsme nebyli od vítězství daleko, ale teď už se konečně můžeme bavit po vítězství," řekl po utkání spokojený kouč Detroitu Mike Babcock. Podíl Dominika Haška na výhře Red Wings ocenil i spoluhráč Mathieu Schneider. "Dělá to, co v každém zápase. Vždycky nám dá šanci na vítězství," pochválil pardubického rodáka detroitský obránce.

Právě Schneider se významně podílel na rozhodujícím okamžiku duelu. Red Wings byli úspěšnější na vhazování a následnou Schneiderovu střelu dostal za záda gólmana Ducks Jeana-Sebastiena Giguera ruský forvard Dacjuk. "Kdykoli nastoupíte proti týmu, který je vaším potenciálním soupeřem v play off, chcete se proti němu vytáhnout. A myslím, že se nám to tento večer podařilo," řekl novinářům Schneider.

Hokejisté Anaheimu neskrývali zklamání. "Tenhle zápas byl přesně ve stylu play-off. Ve druhé třetině jsme ale úplně přestali bruslit," hledal příčiny neúspěchu nejlepší střelec Ducks Teemu Selänne. "Nevím, co se stalo. Udělali jsme chybu, prohráli vhazování a dřív, než jsem si to stačil uvědomit, byl puk v síti," kroutil hlavou zklamaný útočník hostů Corey Perry.

O rozhodující gól se postaral útočník Red Wings Pavel Dacjuk, který byl po utkání vyhlášen hned za Haškem jako druhá hvězda zápasu.

Statistika:
Detroit - Anaheim 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)
Branka: 25. Dacjuk. Dominik Hašek odchytal za Detroit celý zápas, z 25 střel neinkasoval a úspěšnost zásahů měl 100 procent. Střely na branku: 28:25. Diváci: 20.066.

Reklama

Související témata: