Hlavní obsah

Kovaljov se připomněl Rangers dalšími dvěma góly, chválil jej i Jágr

Alexander Kovaljov udržel naděje hokejistů Montrealu Canadiens na účast v letošních bojích play-off, když dvěma góly přispěl k vítězství týmu 6:4 nad New York Rangers. Právě za "Jezdce" přitom Kovaljov v minulosti odehrál téměř 500 zápasů v NHL a proti bývalému klubu se mu mimořádně daří. V 28 zápasech proti Rangers nasbíral úctyhodných 40 kanadských bodů.

Článek

Kovaljovovi se tak proti Rangers daří mnohem více než proti jakémukoliv jinému týmu. "Je to velmi dobrý hráč a nesmírně šikovný," vysekl mu poklonu kapitán poraženého týmu Jaromír Jágr. "Má obrovskou dávku talentu a když mu dáte prostor ho ukázat, nemilosrdně vás potrestá. Naneštěstí pro nás, má ´Kovy´právě teď skvělou formu," dodal český útočník.

Jágr hrál s nyní čtyřiatřicetiletým Kovaljovem tři roky v Pittsburghu, a společně oblékali i dres New York Rangers v sezóně 2003-04.

Kovaljov vstřelil dvě branky už v předchozím utkání s Washingtonem. "Alex sám často říká, že má nejraději tuhle část roku. Je to jakoby to byl ´jeho čas´, vždycky ho tohle období zastihne v nejlepší formě. Chce nás dostat do play-off," říká hlavní trenér Montrealu Guy Carbonneau.

Na tři ze čtyř gólů Kovaljovovi přihrál Saku Koivu. "Čím jste starší, tím těžší je uchovat si zápal pro hru po celou dlouhou sezónu. Alex to pociťuje právě teď. Pokud je ve vrcholné formě, tak ho nikdo nemůže zastavit. Když hraje právě takhle, tak může sám vyhrávat zápasy," chválil ho finský kapitán Canadiens.

Reklama

Související témata: