Hlavní obsah

Trouba míří do Rangers, opačným směrem jde jiný bek Pionk

Praha

Novou posilou hokejistů New York Rangers v NHL se stal Jacob Trouba. Při výměně s Winnipegem za něho obětovali jiného obránce Neala Pionka a navrch také volbu ze 20. pozice v prvním kole letošního draftu.

Foto: Hannah Foslien, ČTK/AP

Novou posilou hokejistů New York Rangers v NHL se stal Jacob Trouba

Článek

Pětadvacetiletý Trouba, jehož si Jets vybrali z devátého místa draftu 2012, má za sebou šest sezon v NHL. Ta uplynulá byla pro něho jednoznačně bodově nejpovedenější. Odehrál všech 82 zápasů základní části a stal se s 50 body za osm gólů a 42 asistencí nejproduktivnějším bekem Jets. Za šest vystoupení v play off přidal jednu nahrávku.

"Je v nejlepším období kariéry a příležitost získat takového hráče nepřichází zrovna moc často, takže jsme po ní skočili," prohlásil generální manažer newyorského týmu Jeff Gorton.

Jets svolili k výměně dost možná i proto, že nedokázali s hráčem nalézt společnou řeč ohledně dlouhodobého kontraktu. Loni o výši smlouvy rozhodovala arbitráž a přiřkla Troubovi 5,5 milionu dolarů na rok. Už v roce 2016, kdy Troubovi vypršel nováčkovský kontrakt, se jednání hodně vlekla a dohoda se zrodila dokonce až v listopadu v rozehrané sezoně.

Třiadvacetiletý Pionk nebyl draftovaný a stejně jako Trouba se může stát 1. července chráněným volným hráčem, pokud do té doby nepodepíše novou smlouvu. V uplynulém ročníku odehrál 73 zápasů a zaznamenal 26 bodů díky šesti zásahům a 20 přihrávkám.

Pozice číslo 20 v prvním kole letošního výběru talentů původně patřila právě Jets, ale přenechali ji Rangers koncem února v rámci výměny, při níže přivedli do svých řad útočníka Kevina Hayese.

Reklama

Související témata: