Hlavní obsah

Dallas předvedl famózní obrat

PRAHA

Po padesáti minutách zápasu Detroit - Dallas by si na vítězství hostujícího týmu vsadil málokdo. Dallas v té době prohrával 0:3 a Rudá křídla tak směřovala k důležitým dvěma bodům, které by je zase o kousek přiblížily k prvnímu místu v Západní konferenci. Dallas však skvělým finišem v poslední desetiminutovce základní hrací době skóre vyrovnal a v samostatných nájezdech pak triumf dokonal.

Článek

K obratu zavelel Brenden Morrow, když překonal detroitského brankáře Dominika Haška bekhendovou střelou v přesilové hře a snížil tak na 1:3. „Od této chvíle jsme hráli mnohem lépe. Začali jsme více forčekovat, čímž jsme Detroit donutili k chybám. Z toho pramenily naše další šance,“ přiznal Mike Ribeiro, jenž v 57. minutě stáhl náskok domácího týmu na pouhý jeden gól.

Minutu poté ještě Haška překonal Boucher a zápas tak dospěl do prodloužení. „Je to něco, na čem můžeme do budoucna stavět. Byli jsme zklamaní z toho, jak jsme odehráli první dvě třetiny, ale ta třetí byla skvělá. Hodně nás navíc podržel gólman Smith,“ radoval se Morrow.

V nájezdech uspěl jen Sergej Zubov

Zápas nenašel vítěze ani v prodloužení, a tak se rozhodovalo až v samostatných nájezdech. V nich jako jediný uspěl Sergej Zubov, který překonal Haška precizně provedenou kličkou do forhendu.

Detroit navíc musí mrzet i zranění obránce Niklase Kronwalla, jenž odstoupil již po čtyřiadvaceti vteřinách hry. Joel Lundqvist ho přimáčkl na mantinel tak nešťastně, že si Švéd poranil kyčel a do zbytku zápasu již nezasáhl.

Vincent Lecavalier vstřelil svůj 50.gól v sezóně

Boj o play-off si značně zkomplikovala Carolina, která doma nestačila na Tampu Bay a prohrála 2:4. Na poslední postupovou příčku tak ztrácí dva body. Úřadující šampióni sice dvakrát vedli, ale hosté pokaždé dokázali srovnat. Zásluhu na tom měli i Václav Prospal s Filipem Kubou. Prvně jmenovaný si připsal dva body za gól a asistenci. Kuba vstřelil branku, která se později ukázala jako vítězná.

Skóre zápasu uzavřel Vincent Lecavalier, pro kterého to byla již padesátá trefa v právě probíhající sezóně. Lecavalier si tak upevnil první místo mezi střelci, druhý Dany Heatley z Ottawy má na svém kontě sedmačtyřicet přesných zásahů. Za povšimnutí stojí i fakt, že Lecavalier v žádné ze svých sedmi sezón strávených v NHL nevstřelil více než 35 gólů.

Reklama

Související témata: