Hlavní obsah

Jágr brzdí optimismus a přidává v posilovně

Hokejisté New York Rangers jsou v opojení z vysoké výhry 7:2 nad Torontem, která byla důležitým soubojem o účast v play-off. Pokud pak v noci z úterý na středu porazí městského rivala Islanders, měli by mít Jezdci místo v boji o Stanley Cup jisté. Český kapitán týmu Jaromír Jágr se ale ještě snaží brzdit optimismus všech příznivců klubu.

Článek

"Ještě jsme to neuhráli, nicméně jsme udělali velký krok k účasti v play-off. Víme, že musíme pokračovat ve stejném zapálení jako doteď," cituje Jágra deník New York Times. Jágr proti Torontu vstřelil gól a na další dva přihrál, ale první hvězdou zápasu byl zvolen jeho spoluhráč Sean Avery. Ten stihl kromě dvou vstřelených branek zvládnout i souboj s Darcy Tuckerem.

Avery: Tady fanoušci za hráči opravdu stojí

"V Hockey News psali, že Avery je nejvíce přeceňovaný hráč. Ale já bych spíš řekl, že je naopak nejvíce podceňovaný. V zápase s Torontem nám neskutečně pomohl," řekl Jágr pro New York Post na adresu hráče, který do New Yorku přišel na začátku února z Los Angeles. Tehdy mimochodem právě Jágr mluvil o jeho ´posílení týmu´spíše skepticky.

"Jsem šťastný, že ostatní chválí to, jak hraju," řekl Avery, jemuž po zápase připravila zcela zaplněná Madison Square Garden ovace ve stoje. "Bylo to nádherné, zvláště v tak úžasné budově. V L.A. byla skupina fanoušků, která nám opravdu hodně fandila. Ale tady fanoušci za svoje hráče takřka dýchají," vykládal hrdina zápasu.

Jágr si pochvaluje návrat Isbistera a mučí ruce

Do skvělé formy se opět dostává Jágr - v předchozím zápase s Philadelphií vstřelil dvě branky, s Torontem si připsal tři kanadské body. Podle jeho slov tomu pomohl i návrat Brada Isbistera do sestavy poté, co nehrál předchozí tři zápasy. "Izzy je hodně dobrý hráč, vyhrává dost soubojů jeden na jednoho. Když se mu to daří, vytváří pro mě víc času a prostoru, abych mohl něco provést s pukem," chválí Jágr své levé křídlo.

Česká hvězda po operaci ramene v létě hodně pracovala na posílení rukou a hodně se tomu věnuje i během sezóny. "Pokud chci být stejně dobrý hráč jako loni, musím být silnější. A i když jsem z posilování někdy pěkně unavený, jdu do toho znovu. Nemám na výběr," dodal Jágr na závěr.

Reklama