Hlavní obsah

Havlát jde na operaci s ramenem, přijde o mistrovství světa

CHICAGO

Česká reprezentace se bude muset na mistrovství světa v Rusku obejít bez útočníka Martina Havláta. Hokejista Chicaga si v úterním zápase zámořské NHL s Nashvillem vykloubil pravé rameno a musí na artroskopickou operaci, při níž mu lékaři spraví poškozenou chrupavku. Sezóna tak pro něj skončila. Uvedl to list Chicago Tribune.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Martin Havlát.

Článek

K vykloubení došlo, když Havlát bojoval o puk s českým obráncem v barvách soupeře Markem Židlickým. Ten byl vyloučen za držení, ale jeho úraz nezavinil. "Udělal si to sám, otočila se mu ruka," popsal osudný okamžik trenér Chicaga Denis Savard. Generální manažer Dale Tallon dodal, že Havlát je ze zranění zdrcený.

Reprezentační kouč Alois Hadamczik tak přišel o útočníka, s nímž pro šampionát v Moskvě počítal. "Je to pro mě šok. Maloval jsem si, jak nám pomůže na šampionátu v Moskvě a jak jim to bude fungovat s Davidem Výborným," litoval kouč v rozhovoru pro deník Sport.

Zanedlouho šestadvacetiletý hokejista si zranil stejné rameno, které mu operovali už v sezoně 2005/2006, kdy hrál za Ottawu. Tehdy přišel o 58 zápasů. Podle lékařů by však neměl mít s ramenem chronické problémy.

Mladoboleslavský rodák už letos přišel o devatenáct zápasů kvůli těžkému výronu v kotníku, další tři nehrál kvůli problémům s třísly. "Je to hodně o štěstí, letos jsme ho neměli," komentoval jeho zdravotní problémy Savard.

V poslední době se navíc Havlát potýkal s následky virózy a v šestnácti zápasech zaznamenal jediný gól. "Virus byl ještě horší než kotník nebo třísla," poznamenal Tallon.

Reklama