Hlavní obsah

Příští sezónu budou Blues nahoře, věří Dvořák

Šest. Tolik českých hokejistů letos obléká dres slavných New York Rangers. Celek z Manhattanu však v NHL není výjimkou, stejným “přepychem“ se mohou pochlubit také v St. Louis. “Je nás tady teď opravdu hodně. Občas si z nás dělají srandu, že tu máme půlku nároďáku“, přiblížil pro Sport.cz Radek Dvořák, jenž překonal vleklé potíže s třísly.

Článek

Před sezónou mělo St. Louis velké ambice, účast ve vyřazovacích bojích měla být samozřejmostí. Realita je ale jiná. Proč?

Měli jsme špatný start. Poté, co se udělala trenérská změna, tým šlape a vyhrává se. Škoda jen, že ta změna nepřišla o trošku dřív. Kdyby se tak stalo, byli bychom teď v play-off.

S výhledem na příští sezónu je však současná forma Blues velkým příslibem.

Určitě. Tým teď dokazuje, že má charakter. Pokud budeme hrát tak jako poslední tři měsíce, budeme v horních patrech tabulky.

Na ledě dostáváte hodně prostoru. Jediná trenérova výtka směřovala k vaší střelbě. Prý vám na noční poslech nahrál audiopásku, kde se stále dokola opakovalo slovo "střílej".

To byla spíše sranda. Díky mé rychlosti se často dostávám do šancí, které bohužel nevyužívám. Poslední dva roky se v tom potácím, je to moje slabina. Musím se na to příští sezónu soustředit, zlepšit se a navázat na roky, kdy jsem góly střílel.

Společně s Petrem Čajánkem a Martinem Ručinským jste vytvořili ryze český útok St. Louis. Byl to návrat k reprezentačním vzpomínkám?

S Martinem se mi vždycky hraje dobře. Za nároďák jsme pokaždé hráli spolu, s Petrem většinou taky. První zápas, co nás dali dohromady, se nám nepodařil. Pak jsme hráli dobře, ale Martin se zranil. Měl problémy s ramenem, pak s kyčlí a musel na dvě operace. Teď jsem zpátky s Petrem. Na ledě o sobě víme a každý zápas si vytvoříme spoustu šancí. Když mám u sebe někoho, kdo to umí dát jako on, hned se mi hraje lépe.

Zanedlouho startuje světový šampionát. Jste v kontaktu s trenérem Hadamczikem?

S Petrem jsme s ním mluvili asi před měsícem, když jsme hráli v Chicagu. Domluvili jsme se, že si zavoláme na konci sezóny. Bylo to ještě před trade deadline (uzávěrka přestupů) a nikdo nevěděl, jestli bude vyměněn nebo ne. Takže jsme se dohodli takto.

V loňské sezóně vás postihla série zranění. Letos jste nastoupil ke všem utkání. Vaše případná účast v Rusku tedy ohrožena není?

Mám drobné problémy s třísly. To má ale na konci sezóny snad každý hokejista. Nejdříve si s panem Hadamczikem musíme zavolat a promluvit si.

V Rusku jste ještě nebyl. Ptal jste se na tamní podmínky Petra Čajánka, který byl členem zlatého týmu před sedmi lety?

Ne, na to já nehraju. Jestli je to v Rusku nebo na Antarktidě, pořád je to mistrovství světa a bude se hrát. Vím, že Rusové postavili pro mistrovství krásné haly a po organizační stránce to bude na nejvyšší úrovni.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články