Hlavní obsah

Buffalo získalo hokejového obránce Millera z Vegas

Buffalo
Aktualizováno

Hokejový obránce Colin Miller se stěhuje v NHL z Vegas do Buffala. Sabres získali šestadvacetiletého Kanaďana výměnou za práva výběru ve druhém kole draftu v roce 2021 a v pátém kole o rok později. Golden Knights si transakcí uvolnili místo pod platovým stropem, protože Miller má ještě na další tři sezony platný čtyřletý kontrakt s ročním příjmem 3,875 milionu dolarů.

Foto: John Locher, ČTK/AP

Hokejový obránce Colin Miller (vpravo) se stěhuje v NHL z Vegas do Buffala.

Článek

V uplynulém ročníku si připsal Miller v 65 zápasech základní části 29 bodů za tři branky a 26 asistencí. V šesti utkáních play off vstřelil jeden gól a na dva přihrál.

Klub z Las Vegas získal Millera v červnu 2017 před svým vstupem do NHL v rozšiřovacím draftu z Bostonu. Za Bruins a Golden Knights odehrál Miller celkem 250 zápasů a zaznamenal 99 bodů (22+77). V 30 utkáních play off nasbíral 11 bodů (4+7).

Útočníci Kasperi Kapanen a Andreas Johnsson podepsali nové smlouvy s Torontem. Dvaadvacetiletý Fin Kapanen získal tříletý kontrakt na celkem 9,6 milionu dolarů, o dva roky starší Švéd Johnsson se Maple Leafs zavázal na čtyři roky při celkovém příjmu 13,6 milionu dolarů. Oba se mohli 1. července stát chráněnými volnými hráči.

Švédský útočník André Burakovsky byl vyměněn v NHL z Washingtonu do Colorada. Capitals za čtyřiadvacetiletého loňského vítěze Stanleyova poháru získali útočníka Scotta Kosmachuka a práva výběru ve druhém i třetím kole draftu v příštím roce.

Reklama

Související témata: