Hlavní obsah

Kapitán Colorada Sakic bude v příští sezóně pokračovat

DENVER

Hokejisty Colorada povede i v příští sezóně na led s kapitánským céčkem Joe Sakic. Sedmatřicetiletý útočník podepsal s klubem, za nějž hraje od roku 1988, novou roční smlouvu s platem 6,75 miliónu dolarů.

Foto: ČTK/AP

Kapitán Colorada na tiskové konferenci k uzavření nového kontraktu s klubem.

Článek

"S radostí můžu našim fanouškům oznámit, že se Joe příští sezónu vrátí. Je to srdce naší organizace a jeho hodnota a vůdcovské schopnosti jsou nezpochybnitelné," uvedl v tiskovém prohlášení generální manažer Colorada Francois Giguere.

Sakic má za sebou mimořádně vydařenou sezónu, nicméně poprvé od roku 1994 si se svým týmem nezahraje play-off. Kanadský hokejista s chorvatskými kořeny byl díky 36 gólům a 64 asistencím nejproduktivnějším hráčem mužstva a stal se teprve druhým hráčem historie NHL po Gordiem Howem, jenž po 37. narozeninách dosáhl hranice 100 bodů za sezónu.

"V téhle fázi kariéry už dávám přednost roční smlouvě a na konci každého ročníku se rozhoduju, jestli budu hrát dál. Už se ale strašně těším na novou sezónu a jsem šťastný, že jsem součástí tak skvělého klubu s úžasnou podporou fanoušků," uvedl kapitán mužstva, jež se nedostalo do play-off navzdory tomu, že vyhrálo 14 z posledních 18 zápasů. Na osmé postupové místo do Stanley Cupu nakonec tým Avalanche ztratil jeden bod.

Olympijský vítěz ze Salt Lake City, jehož si tehdejší klub Quebec Nordiques vybral v prvním kole draftu 1987, zahájí příští sezonu jako devátý nejproduktivnější hráč historie (1589 bodů), čtrnáctý nejlepší střelec (610 gólů) a jedenáctý nejlepší nahrávač (979 asistencí).

Sakic je díky triumfu na ZOH, titulu mistra světa z roku 1994 a vítězství ve Stanley Cupu 1996 a 2001 jedním z osmnácti majitelů takzvaného zlatého hattricku.

Reklama

Související témata: