Hlavní obsah

Erat se po zranění vrátí v play off do sestavy Nashvillu

NASHVILLE

Trenér hokejistů Nashvillu Barry Trotz už bude moci pro play off počítat se službami českého útočníka Martina Erata, jenž vynechal kvůli zranění kolena posledních jedenáct zápasů základní části NHL. Pětadvacetiletý rodák z Třebíče si však není jistý, zda do série proti San Jose zasáhne již od prvního zápasu ve středu, či až v dalších utkáních.

Foto: REUTERS/Lucy Nicholson

Martin Erat (vpravo) bude svému spoluhráči Paulu Kariyovi asi měsíc chybět při útočném řádění.

Článek

Erat byl na marodce od poloviny března po střetu se spoluhráčem Jasonem Arnottem. Po týdnu, kdy se připravoval individuálně, už v pondělí poprvé bruslil na tréninku s týmem. "A to je vždycky dobré znamení. Bruslil, pohyboval se. Všechno je nyní pozitivní," pochvaloval si kouč Trotz.

Spokojený se svým zdravotním stavem byl i Erat, nicméně přílišný optimismus raději mírnil. "Na bruslích jsem se cítil dobře. Nejde ani tolik o zatížení toho kolena, ale celá noha je slabá. Musím teprve zjistit, jak na tom jsem, ale lepší se to každým dnem," citoval deník Nashville City Paper bronzového olympijského medailistu z Turína a úřadujícího vicemistra světa z Rigy.

"Rozhodnu se sám, jestli jsem na sto procent připravený pro play off. Když to nepůjde ve středu, doufám, že budu hrát v pátek nebo příští týden v San Jose," dodal juniorský mistr světa z roku 2001, na nějž už v sestavě Predators čekají krajané Tomáš Vokoun a Marek Židlický.

Vokoun by měl být v play off gólmanskou jedničkou Nashvillu. Jeho listopadové zranění ruky nabídlo šanci Chrisu Masonovi, který ji využil a nakonec odchytal 40 zápasů. V šesti z posledních sedmi utkání základní části však začínal v brance světový šampión z roku 2005.

"Cítím se vážně dobře. V téhle části sezóny si musíte věřit a odchytat několik zápasů po sobě vám k tomu pomůže. Když uděláte chybu a dostanete znovu šanci, je to dobré pro sebevědomí," řekl Vokoun listu Nashville Tennessean.

Reklama

Související témata: