Hlavní obsah

Obránce Ceci a útočník Kerfoot podepsali smlouvu s Torontem

Toronto
Aktualizováno

Hokejový obránce Cody Ceci a útočník Alex Kerfoot podepsali v NHL jako chránění volní hráči smlouvu s Torontem. Pětadvacetiletý Ceci uzavřel roční kontrakt na 4,5 milionu dolarů. O rok mladší Kerfoot se upsal na čtyři roky, během nichž si vydělá 14 milionů dolarů.

Foto: Wilfredo Lee, ČTK/AP

Ilustrační snímek.

Článek

Kanaďana Ceciho získali Maple Leafs v pondělí z Ottawy, která ho draftovala v roce 2012 v prvním kole na 15. pozici. V NHL má mistr světa z Ruska z roku 2016 na kontě 440 zápasů a 118 bodů za 32 branek a 86 asistencí. V play off zaznamenal v 25 utkáních tři přihrávky.

Jeho krajan Kerfoot přišel do Toronta v pondělí z Colorada. Po působení v týmu Harvardu v NCAA má za sebou dvě sezony v NHL. Ve 157 utkáních si připsal 85 bodů za 34 gólů a 51 asistencí. V 18 utkáních play off skóroval dvakrát a zaznamenal tři přihrávky.

Toronto 1. července na trhu volných hráčů získalo i útočníka Jasona Spezzu, který posledních pět sezon hrál v Dallasu. Ze čtyřletého kontraktu s ročním příjem 7,5 milionu dolarů dvojka draftu z roku 2001 výrazně slevila. Při touze bojovat o chybějící triumf ve Stanleyově poháru bývalý hráč Ottawy uzavřel roční kontrakt na 700 tisíc dolarů.

Finalista Stanley Cupu Johansson se upsal Buffalu

Útočník Marcus Johansson se stal v NHL posilou Buffala. Osmadvacetiletý Švéd podepsal jako nechráněný volný hráč se Sabres dvouletou smlouvu na devět milionů dolarů. Johanssonovi, který na konci února přestoupil z New Jersey do Bostonu, skončil tříletý kontrakt na 13,75 milionu dolarů.

Johansson si v uplynulé sezoně připsal v 58 zápasech NHL 30 bodů za 13 branek a 17 asistencí. V play off nasbíral ve 22 duelech 11 bodů za čtyři góly a sedm přihrávek. S Bruins podlehl ve finále Stanleyova poháru St. Louis 3:4 na zápasy.

V roce 2009 Johanssona draftoval v prvním kole na 24. místě Washington. V NHL má stříbrný medailista z olympijských her ze Soči na kontě 588 utkání a 334 bodů za 120 branek a 214 asistencí. V 94 utkáních bojů o Stanleyův pohár přidal 41 bodů za 13 gólů a 28 přihrávek.

Buffalo také prodloužilo smlouvu s lotyšským útočníkem Zemgusem Girgensonsem, jenž jako chráněný volný hráč podepsal kontrakt na rok a bude brát 1,6 milionu dolarů.

Reklama

Související témata: