Hlavní obsah

Finský mistr světa Jokiharju se stěhuje z Chicaga do Buffala

Buffalo

Finský hokejový obránce Henri Jokiharju se stěhuje v NHL z Chicaga do Buffala výměnou za švédského útočníka Alexandera Nylandera. Dvacetiletý letošní mistr světa ze Slovenska má za sebou premiérovou sezonu v NHL. Nylander nastupoval v nejlepší lize světa tři roky, ale převážně působil v nižší AHL.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český útočník Roman Červenka (vlevo) a finský obránce Henri Jokiharju. Ilustrační foto.

Článek

Jokiharju za Chicago sehrál 38 zápasů a připsal si 12 bodů za 12 asistencí. Působil také na farmě v AHL v Rockfordu. Blackhawks jej draftovali v roce 2017 v prvním kole na 29. místě.

Jednadvacetiletý Nylander má na kontě v NHL 19 utkání a šest bodů za tři góly a stejný počet přihrávek. Nastupoval převážně v AHL za Rochester. Sabres si jej vybrali v roce 2016 jako osmičku draftu.

Heinen se dohodl na smlouvě s Bostonem

Útočník Danton Heinen uzavřel v NHL nový dvouletý kontrakt na 5,6 milionu dolarů s Bostonem a vyhne se tak plánované arbitráži. Čtyřiadvacetiletému Kanaďanovi skončil tříletý nováčkovský kontrakt na 2,987 milionu dolarů.

Heinen si v uplynulé sezoně připsal v 77 zápasech 34 bodů za 11 branek a 23 asistencí. Ve 24 duelech play off přidal osm bodů za dva góly a šest přihrávek.

Boston si jej vybral v roce 2014 ve čtvrtém kole na 116. místě. V NHL Heinen nasbíral ve 162 utkáních 81 bodů za 27 branek a 54 asistencí. V bojích o Stanleyův pohár zaznamenal v 33 utkáních tři góly a šest přihrávek.

Reklama

Související témata: