Hlavní obsah

Hokejisty Ruska by měli na MS posílit Malkin a Gončar

MOSKVA

Dvě opory Pittsburghu, útočník Jevgenij Malkin a obránce Sergej Gončar, by měly posílit hokejisty Ruska na mistrovství světa v Moskvě. Po vyřazení Penguins v prvním kole Stanleyova poháru s Ottawou oba přislíbili trenéru Vjačeslavu Bykovovi účast. K týmu sborné by se měli připojit v pondělí.

Článek

Naopak útočník Vjačeslav Kozlov z Atlanty, která vypadla s New Yorkem Rangers, se kvůli zranění omluvil. Vedení ruského týmu jedném o možném startu dalšího hráče Thrashers, kanonýra Ilju Kovalčuka.

V současné době má Bykov v kádru z NHL forvardy Alexandra Ovečkina z Washingtonu, Alexandra Frolova z Los Angeles a obránce Andreje Markova z Montrealu.

Dvacetiletý Malkin byl s 85 body za 33 branek a 52 asistencí z 78 zápasů nejproduktivnějším nováčkem základní části NHL a je hlavním favoritem na zisk Calder Trophy.

V pěti utkáních play-off zaznamenal čtyři asistence. O třináct let starší Gončar pravidelně patří mezi nejproduktivnější beky zámořské soutěže. V této sezoně měl na kontě z 82 utkání 67 bodů za 13 tref a 54 přihrávek. V play-off přidal gól a tři asistence.

Reklama

Související témata: