Hlavní obsah

Trouba se zavázal Rangers na sedm let za 56 milionů dolarů

Aktualizováno

Obránce Jacob Trouba se v NHL dohodl na sedmileté smlouvě s New York Rangers. Pětadvacetiletý Američan, který byl chráněným volným hráčem, si díky ní vydělá celkem 56 milionů dolarů (asi 1,28 miliardy korun), v průměru osm milionů ročně. Obě strany se shodly na podmínkách kontraktu necelý týden před plánovanou arbitráží.

Foto: Profimedia.cz

Americký hokejový obránce Jacob Trouba ještě během angažmá ve Winnipegu.

Článek

Trouba hrál až dosud výhradně za Winnipeg, který si ho vybral v roce 2012 jako devítku draftu. S Jets ale nenacházel společnou řeč ohledně podmínek nové dlouhodobé smlouvy a klub ho před měsícem vyměnil do Rangers za jiného obránce Neala Pionka a volbu v prvním kole letošního draftu.

V poslední sezoně odehrál Trouba všech 82 zápasů základní části a stanovil svá maxima v bodech (50) i asistencích (42). V šesti utkáních play off přidal nahrávku. Celkem má na kontě 408 utkání v základní části a 179 bodů (42+137). Ve 27 duelech vyřazovacích bojů dal dva góly a na další čtyři nahrál.

McGinn se vyhnul arbitráži

Kanadský hokejový útočník Brock McGinn se těsně před arbitráží, kterou měl plánovanou na dnešek, dohodl v NHL na dvouleté smlouvě s Carolinou. Hurricanes mu za dané období vyplatí 4,2 milionu dolarů.

McGinn byl po minulé sezoně, v níž si za 82 zápasů základní části připsal 26 bodů (10+16) a v 15 utkáních play off přidal dva góly a čtyři nahrávky, chráněným volným hráčem. Celkem odehrál v dlouhodobé fázi NHL 240 duelů a zaznamenal 76 bodů díky 36 brankám a 40 asistencím.

Reklama