Hlavní obsah

Hašek: Klidně bych odehrál ještě tři třetiny

CALGARY/PRAHA

Švédský hokejový útočník Johan Franzen rozhodl v 85. minutě utkání mezi Calgary Flames a hosty z Detroitu. Ukončil tak šestidílnou sérii vzájemných soubojů v prvním kole play-off NHL. Rudá Křídla postoupila dál po vítězství 4:2 na zápasy, jejich soupeřem budou buďto hokejisté Dallasu, nebo San Jose. K překonání první překážky v cestě za Stanley Cupem pomohl Detroitu i olympijský vítěz z Nagana - Dominik Hašek.

Foto: ČTK/AP

Dominik Hašek zasahuje proti střele v utkání prvního kola play-off.

Článek

Česká brankářská legenda Dominik Hašek se na postupu týmu z Hockeytownu podílel nedělními dvaceti úspěšnými zákroky, za něž byl vyhlášen třetí hvězdou utkání. Dvaačtyřicetiletý gólman se také dočkal jednoho unikátu letošní sezóny - odchytal obě utkání série hraná ve dvou po sobě jdoucích dnech. V Detroitu totiž měli strach, aby tělo brankářské jedničky zvládlo takové vytížení, a tak během základní části k tak náročnému nasazení Haška nedošlo.

„Cítím se v pohodě, prostě v pohodě,“ zářil po utkání Hašek, který musel na ledě spolu s ostatními hráči strávit ještě pětadvacet minut nad hranici normální hrací doby. „Klidně bych mohl odehrát ještě další tři třetiny,“ dodal gólman sebevědomě.

„Byl fantastický,“ vysekl poklonu svému svěřenci kouč Babcock. „Pokud nemáte takového brankáře a prohráváte o jeden, dva góly, nemůžete pomýšlet na to, co se nám v tomto utkání povedlo,“ hodnotil trenér Haškův příspěvek k vymazání jednobrankového vedení Calgary a konečné výhře Detroitu.

Vytížit svého brankáře zápasy ve dvou po sobě jdoucích dnech měl v plánu i na konci běžné sezóny, jeho plány ale zhatilo Dominátorovo zranění. „Domluvili jsme se s trenérem, že k tomu dojde, ale moje problémy se stehnem naše plány zhatily,“ vysvětloval veterán brankářského řemesla. „Nejdůležitější je zjištění, že tuto zátěž mohu podstupovat,“ oddychl si Hašek.

Reklama

Související témata: