Hlavní obsah

Kotalík gólem pomohl Buffalu porazit Rangers

NEW YORK

Český hokejista Aleš Kotalík gólem pomohl svému Buffalu vyhrát první čtvrtfinále Východní konference nad New York Rangers 5:2. Dvakrát se trefil Rakušan Thomas Vanek, dvaatřiceti zákroky vítězství jistil Ryan Miller. V západní konferenci Anaheim porazil 5:1 Vancouver, hattrickem se blýskl Andy MacDonald.

Článek

Buffalo potvrdilo, že výkony v základní části nebyly náhoda a Jezdcům nedalo na úvod série šanci. „Myslím, že jsme každému ukázali, že jsme připraveni,“ řekl po zápase spokojený český forvard v narážce na předzápasová prohlášení soupeře. Trenér Rangers se nechal slyšet, že Buffalo nepatří ke smetánce NHL.

První třetina skončila bez branek, pak ale domácí spustili kanonádu. Během 245 sekund třikrát překonali Lundqvista a rozhodli o své výhře. Pět gólů je nejlepší ofenzivní výkon Sabres v play-off.

V dresu Rangers se po šestnáctizápasové pauze vrátil do sestavy Karel Rachůnek, ale naopak se zranil další český obránce Michal Rozsíval. Ten si poranil nohu a ve druhé třetině ze zápasu odstoupil. Série pokračuje v pátek dalším utkáním v Buffalu.

McDonald nebyl k udržení

K nezastavení byl v úvodním čtvrtfinále Západní konference útočník Anaheimu Andy McDonald. Devětadvacetiletý forvard k hattricku přidal i asistenci a hlavní měrou přispěl k výhře Kačerů nad Vancouverem 5:1.

Trefil se i veterán Teemu Selänne, třikrát nahrával Chris Kunitz. Jediný gól Vancouveru vstřelil tvrďák Jeff Cowan, posledních jedenáct minut zápasu dochytal náhradník Dany Sabourin.

Výsledky čtvrtfinále play off NHL:
Východní konference - 1. zápas:
Buffalo - New York Rangers 5:2 (stav série 1:0).
Branky: 35. a 39. Vanek, 37. Kotalík, 54. Pominville, 60. Stafford – 51. Marcel Hossa (Malík), 60. Shanahan. Zásahy brankářů: Miller 34/32 – Lunqvist 36/32. Diváci: 18 690.
Západní konference - 1. zápas:
Anaheim - Vancouver 5:1 (stav série 1:0).
Branky: 10., 20. a 60. McDonald, 15. Selänne, 50. Getzlaf – 8. Cowan. Zásahy brankářů: Giguere 27/26 – Luongo 31/27, Sabourin 6/5. Diváci: 17 250.

Reklama