Hlavní obsah

Sport Invest Hockey navázala spolupráci se zámořským partnerem

Především důvěryhodnost a posílení kreditu v hokejových kruzích je hlavním cílem spolupráce, kterou ve čtvrtek zahájila společnost Sport Invest Hockey s jednou z celosvětově nejúspěšnějších agentur zastupující hráče v zámořské NHL Newport Sports Management. Ta má v zámoří pod křídly například hvězdy Nicklase Lidströma, Henrika Lundqvista, Chrise Prongera či Diona Phaneufa.

Článek

"S Donaldem Meehanem (prezident a zakladatel společnosti) a Craigem Osterem jsme byli ve spojení již delší dobu a věřím, že tímto spojením vznikne silná společnost," uvedl na čtvrteční tiskové konferenci v Praze Robert Spálenka, generální ředitel Sport Invest Hockey. "Jde o dlouhodobou spolupráci a věříme, že do budoucna budeme jednou z nejsilnějších společností zastupujících hráče v NHL," dodal.

Meehan působí v pozici agenta v NHL již od roku 1981 a jeho společnost zastupuje v současné době okolo 120 hráčů z celého světa v NHL.

Po dobu, co bude trenérem extraligových Vítkovic Miroslav Fryčer, jenž je současně hráčským agentem, bude se společnost starat i hráče, které kouč zastupuje. "Roberta (Spálenku) znám dobře už asi tři roky a máme spolu nadstandardní vztahy. Dokonce až takové, že když mi zavolá trenér týmu, že by potřeboval nějakého hráče, tak ve chvíli, kdy nemám nikoho k dispozici, odkazuji jej právě na Roberta," řekl Fryčer.

Rád by nastolil jasná pravidla pro odchody hokejistů. "Mladým klukům se dnes nalhává spousta věcí a oni na to pak mnohdy i s rodiči naletí. Agenti mnohdy slíbí to, co nemohou nikdy splnit, i když to tvrdí. Já sám bych se za něco takového nemohl podívat do zrcadla," uvedl Fryčer. Agentů je v České republice řada, podle vítkovického trenéra ale asi jen pět šest z nich má nějaké jméno a klientelu.

Uvítal by prý i některá pravidla pro extraligové týmy zvýhodňující mladé hráče. "V některých ohledech je to boj s větrnými mlýny, protože na zavedení takových pravidel se tady někteří dívají dost zvláštně, a pak je stejně smetou ze stolu. Kdo ví, třeba až budeme mít mimo elitu všechny reprezentační výběry, tak se začne něco řešit," dodal Fryčer.

Reklama