Hlavní obsah

Rangers prohráli na ledě Buffala i druhý zápas

NEW YORK

Hokejisté New Yorku Rangers se museli smířit s druhou porážkou ve čtvrtfinálové sérii play-off NHL s Buffalem. Přestože v pátečním utkání před třetí třetinou vedli 2:1 a na branku vyslali téměř dvojnásobek střel než soupeř, úspěch jim to nepřineslo. Buffalo otočilo skóre dvěma trefami v závěrečné části.

Článek

Vítěznou branku na 3:2 přitom vstřelil stejně jako v prvním duelu Rakušan s českými kořeny Thomas Vanek. Byl to jeho pátý gól v letošním play-off.

Rangers dali oba góly v přesilovkách, v nichž hráli důležitou roli čeští hokejisté. Michal Rozsíval s Jaromírem Jágrem připravili úvodní branku pro Martina Straku, na druhé se podílel Karel Rachůnek. Přestože kapitán týmu Jágr znovu neměl důvod k radosti, zachoval klid. "Možná si (hráči Buffala) myslí, že je hotovo, ale série se může změnit jednou akcí, jednou třetinou," mínil český útočník, který si připsal svou 94. asistenci v play-off. Se šesti střelami byl nejaktivnějším hráčem zápasu.

Jeho úsilí ale ztroskotalo na výtečném gólmanovi Ryanu Millerovi, který byl vyhlášen první hvězdou utkání. Když Buffalo čelilo v posledních vteřinách zápasu přesilovce Rangers, chytil Jágrovi bekhendovou střelu zblízka, která zaváněla gólem. A stejně jako s jeho ranami si poradil i po zápase s Jágrovou slovní výzvou. "Rangers se nám snaží v posledních dnech do hlavy dostat jejich myšlenky o tom, že jsme už vyhráli, ale dobře víme, že to není pravda. Uznáváme sílu jejich týmu," uvedl Miller.

Litevec Zubrus poslal k zemi jak Jágra, tak bitkaře Averyho

Jeho spoluhráči se ideálně zkoncentrovali na třetí třetinu. Uplynulo pouhých 24 vteřin od jejího zahájení, když vyrovnal Drury. Gólmana Rangers Henrika Lundqvista dohnala prohra k takovému vzteku, že sekl hokejkou do dveří od kabiny a zůstala na nich několikacentimetrová trhlina.

Možná by si podobně rád ulevil také kouč poražených Tom Renney. V polovině třetí třetiny poslal na led na ojedinělé střídání čtvrtou formaci, zatímco Buffalo nasadilo do hry elitního střelce Vaneka, a ten rozhodl. Renney se už těšil na zápasy v Madison Square Garden. "Doma se nám v minulých pár měsících dařilo," řekl s nadějí v hlase. Jeho hráči se budou muset také víc připravit na Litevce Zubruse, který dvěma tvrdými střety poslal k zemi bijce Averyho i bývalého spoluhráče z Washingtonu Jágra, jehož zaskočil učebnicovým bodyčekem.

Vancouver rozhodl o výhře nad Anaheimem až ve druhém prodloužení

Na rozuzlení druhého pátečního zápasu mezi Anaheimem a Vancouverem čekali diváci 88 minut hry. Pak se ve druhém prodloužení trefil z ostrého úhlu Jeff Cowan. Puk proklouzl štěrbinou mezi tyčí a bruslí gólmana Giguera.

Byla to premiérová branka, kterou v kariéře inkasoval v nastavení zápasů o Stanley Cup a jeho rekordní série se zastavila na 197 minutách a 51 vteřinách. Možná i proto Cowan chvíli nevěřil, že se trefil. "Říkal jsem si, že to asi neprošlo. Až pak mě zasypali ostatní. Parádní pocit, zvlášť když je to můj první gól v prodloužení v play-off," uvedl Cowan.

Výsledky čtvrtfinále play-off NHL:
Východní konference - 2. zápas:
Buffalo - New York Rangers 3:2 (1:1, 0:1, 2:0)
Branky: 11. B. Campbell, 41. Drury, 51. Vanek - 11. Straka (Rozsíval, Jágr), 39. Mara (Rachůnek). Zásahy brankářů: Miller 33/31 - Lundqvist 18/15. Diváci: 18 690. Stav série 2:0.
Západní konference - 2. zápas:
Anaheim - Vancouver 1:2 ve druhém prodl. (0:0, 1:1, 0:0 - 0:0, 0:1)
Branky: 32. Moen - 27. M. Näslund, 88. Cowan. Zásahy brankářů: Giguere 49/47 - Luongo 44/43. Diváci: 17 392. Stav série 1:1.

Reklama

Související témata: