Hlavní obsah

Brankář Miller dovedl Buffalo k druhé výhře nad Jágrovými Rangers

PRAHA

Ani napodruhé nedokázali hokejisté New Yorku Rangers zdolat Buffalo a v sérii tak před dvěma domácími zápasy prohrávají 0:2 na zápasy. Povzbuzením pro Jezdce může být fakt, že oproti prvnímu zápasu sehráli velmi dobré utkání, obrovskou překážkou však pro ně byl gólman Ryan Miller.

Článek

Hosté na Millera vyslali třiatřicet střel, ten však kapituloval pouze dvakrát, pokaždé při přesilové hře Rangers. Millerův protějšek Henrik Lundqvist tolik práce zdaleka neměl, přesto lovil puk ze sítě třikrát. „Opravdu si myslím, že jsme sehráli vynikající utkání. Bohužel jsme udělali dvě velké chyby, za které jsme pokaždé zaplatili gólem,“ litoval Lundqvist, který si svůj vztek ze ztraceného vedení vybil bezprostředně po zápase při odchodu do šaten, kdy svou hokejkou sekl do dveří od šatny.

Rangers zajistil vedení v první třetině brankou z přesilové hry Martin Straka, který střelou z první od modré čáry trefil prostor mezi Millerovými betony. Buffalo ale hned za 50 vteřin vyrovnalo, hosté však ještě jednou šli do vedení, když po přihrávce Jaromíra Jágra skóroval opět v přesilové hře Paul Mara.

K obratu zavelel ve třetí třetině Chris Drury, který tečoval Lydmanovu střelu od modré. Brance předcházela velká chyba českého obránce Marka Malíka, který při rozehrávce poslal puk přesně na Lydmanovu hokejku. „Před třetí třetinou jsme si v šatně říkali, že se musíme soustředit na prvních pět minut závěrečné třetiny. To se nám povedlo dokonale,“ vyprávěl po utkání obránce Buffala Brian Campbell, autor první branky Šavlí. Vítěznou branku pak přidal Rakušan s českými kořeny Thomas Vanek.

Závěr zápasu ovládly emoce

Závěr zápasu provázely velké emoce. Nejprve dvě minuty před koncem předvedl Miller neuvěřitelný zákrok, kdy Jágrovi lapil bekhendovou střelu z bezprostřední blízkosti. Pět vteřin před koncem pak čároví rozhodcí přehlédli ofsajd hostů, z čehož pramenila další střelecká příležitost Rangers. Trenér Buffala Lindy Ruff na střídačce neudržel nervy a vší silou praštil láhví s vodou o zem a hlasitě pokřikoval na sudí.

„Normálně bych měl z naší předvedené hry radost, ale jelikož jsme prohráli, není vůbec co slavit,“ říkal smutně útočník Rangers Brendan Shanahan. Henrik Lundqvist však do následujících domácích zápasů hledí s optimismem. „Hrajeme doma a naši skvělí fanoušci nás poženou za výhrou.“

Na zápas nebude vzpomínat v dobrém Karel Rachůnek, který v první třetině odstoupil ze hry kvůli poraněnému kolenu. Ačkoliv se pak do zápasu ještě vrátil, bylo na něm patrné, že hraje se sebezapřením.

Reklama

Související témata: