Hlavní obsah

Rozsíval zařídil ve druhém prodloužení výhru Rangers

NEW YORK

Hokejisté New Yorku Rangers zvítězili v neděli v třetím utkání semifinále Východní konference NHL nad Buffalem 2:1 v prodloužení a snížili stav série na 1:2. O obě branky Jezdců se postarali čeští hráči.

Článek

Skóre zápasu otevřel na začátku druhé třetiny Jaromír Jágr po asistencích Martina Straky a Marka Malíka. Poté Jágr založil akci, na jejímž konci dopravil puk do branky Sabres obránce Karel Rachůnek, ale opakovaný záznam prokázal, že do kotouče kopl.

Domácí těsný náskok neudrželi, Sabres vyrovnali ve třetí části díky přesilovkové trefě Daniela Briera. Utkání se prodlužovalo a o úspěchu domácích rozhodl až v 97. minutě obránce Michal Rozsíval. "Všichni už toho asi měli plné zuby. Soustředil jsem se jen na to, abych trefil puk a střela mi anštěstí sedla," líčil po utkání český bek, jenž strávil na ledě přes 38 minut čistého času.

Hrdiny výrazně ofenzivního utkání byli ovšem oba brankáři. Domácí Henrik Lundqvist si připsal osmatřicet úspěšných zákroků, Ryan Miller z Buffala dokonce ještě o šest víc.

Anaheim se ujal vedení nad Vancouverem 

Výhodu domácího prostředí naopak nevyužili hokejisté Vancouveru, kteří podlehli Anaheimu 2:3. Kačeři se tak v sérii ujali vedení 2:1. Nahrávkou se do statistik utkání zapsal český zadák Canucks Lukáš Krajíček.

Anaheimu se na ledě soupeře dařilo diktovat tempo a domácí museli už od 4. minuty dohánět ztrátu. Konečnou podobu skóre nakonec určil Corey Perry. Ducks v úvodu poslední třetiny nejprve ubránili oslabení při jeho vyloučení, vzápětí hráli sami přesilovku a Perry ranou z kruhu trefil mezeru mezi betony brankáře Roberta Luonga.

Hráči Vancouveru na začátku třetí třetiny promarnili šanci na převzetí režie utkání, když při téměř jeden a půl minuty dlouhé početní výhodě 5 na 3 vyslali na gólmana Jeana-Sebastiena Giguera pouhé dvě střely. "To byl klíčový okamžik zápasu. Kdybychom dali gól, vyvíjel by se zbytek utkání jinak," smutnil Markus Näslund.

Play-off NHL - 2. kolo
Východní konference
New York Rangers - Buffalo 2:1 v druhém prodl. (0:0, 1:0, 0:1 - 0:0, 1:0)
Branky: 21. Jágr (Straka, Malík), 97. Rozsíval - 53. Briere. Zásahy brankářů: Lundqvist 39/38 - Miller 46/44. Diváci: 18 200. Stav série: 1:2.
Západní konference
Vancouver - Anaheim 2:3 (1:1, 1:1, 0:1)
Branky: 20. Näslund, 35. D. Sedin (Krajíček) - 4. D. Penner, 30. Beauchemin, 48. Perry. Zásahy brankářů: Luongo 24/21 - Giguere 26/24. Diváci: 18 630. Stav série: 1:2.

Reklama

Související témata: