Hlavní obsah

Jágr: Jsme zpátky ve hře!

PRAHA/NEW YORK

Důležité vítězství vybojovali v nedělním duelu 2. kola play-off NHL hokejisté New Yorku Rangers. V duelu s Buffalem se poprvé představili na domácím ledě a po dvou porážkách na hřišti Sabres rozhodli třetí vzájemné střetnutí ve druhém prodloužení ve svůj prospěch. Góly Rangers zařídili Jaromír Jágr a Michal Rozsíval.

Článek

Jágr po bezbrankové první třetině dostal svůj tým do vedení po pouhých 33 sekundách prostřední části, když doklepl do branky Buffala puk po střeleckém pokusu Martina Straky. Kapitán newyorského týmu tak zaznamenal 70. gól v play-off a mezi aktivními hráči mu v počtu vstřelených branek ve vyřazovací části patří druhá příčka za Joe Sakikem z Colorada, který má na kontě 82 zásahů.

Domácí mohli hubený náskok brzy zvýšit, branka Karla Rachůnka po nahození Marcela Hossy ale nebyla uznána, protože český bek podle videa do puku kopl. Hostům se poté podařilo vyrovnat, osm minut před koncem normální hrací doby využil přesilovku Buffala Daniel Briere. Od té chvíle se utkání změnilo v duel gólmanů, Henrik Lundqvist z New Yorku si celkem připsal 38 úspěšných zákroků, zatímco Ryan Miller kryl 44 střel.

Rozhodnutí nakonec přišlo až v 17. minutě druhého prodloužení, kdy namířil od modré přes shluk hráčů Michal Rozsíval a trefil se přesně k pravé tyči. „Myslím, že už všichni byli pěkně unavení. Jediné, na co jsem se soustředil, bylo trefit puk. Led už byl hodně špatný a kotouč poskakoval. Naštěstí mi ta střela sedla a prošla až do branky,“ pochvaloval si český obránce, který byl vůbec nejvytíženějším hráčem utkání a na ledě strávil přes 38 minut čistého času.

Spokojený byl i Jágr. „Sehráli jsme velké utkání. Po druhé zápase v Buffalu jsem byl na prášky, ale dnes se nám dařilo. Jsme zpátky ve hře!“ líčil český forvard. „Na začátku mé kariéry v NHL se zdálo, že hodně třetích zápasů rozhoduje prodloužení. A kdo v něm zvítězil, ten vyhrál i sérii,“ žertoval Jágr.

Reklama