Hlavní obsah

NY Post: Jágr hraje jako Messier v roce 1994

NEW YORK

Hokejisté New Yorku Rangers vykřesali vítězstvím ve třetím utkání play-off NHL s Buffalem naději na obrat v sérii a podle většiny zámořských komentátorů za to vděčí především svému kapitánovi Jaromíru Jágrovi. Podle listu New York Post hrál pětatřicetiletý český útočník se stejným odhodláním jako jeho slavný předchůdce Mark Messier v roce 1994, kdy Jezdci získali svůj dosud poslední Stanley Cup.

Článek

Rangers díky gólu Jágra a poté jeho krajana Michala Rozsívala ve druhém prodloužení porazili Buffalo 2:1 a snížili stav série semifinále Východní konference na 1:2 zápasy.

Nepříznivou situaci a hrozbu ztráty třetího duelu, což by se prakticky rovnalo konci sezóny, se snažil v utkání zvrátit Jágr mimořádně aktivním výkonem. Nepřehlédnutelný hráč s číslem 68 střílel z každé pozice, neustále se tlačil k brance a nevyhnul se jedinému souboji. Několikrát ovšem své nasazení přehnal a putoval třikrát na trestnou lavici.

Na taktizování nebyl prostor

"Vím, že na mě je teď největší tlak. A to je v pořádku, protože chci týmu co nejvíce pomoci," řekl novinářům Jágr, jenž vyslal na branku Buffala deset střel. Jak sám řekl, už nebyl prostor na žádné taktizování a snahu ušetřit síly. "Vždyť kolik let mi ještě zbývá? Kolikrát ještě budu hrát play-off? Prostě si chci užít každý moment. Dokud budu schopný hrát, vydám ze sebe to nejlepší," dodal kladenský rodák.

Na ledě Madison Square Garden strávil nejproduktivnější Čech v NHL v neděli přes třicet minut a jeho aktivita neochabovala ani ve chvílích, kdy se blížil konec druhé nastavené třetiny. "Mé tělo je jiné, to vím. Čím víc totiž hraju, tím jsem čerstvější. Takže já bych klidně ještě vydržel třeba další čtyři třetiny. Rád takhle hraju," uvedl Jágr.

Další pokračování však nebylo třeba, v 97. minutě se trefil za záda Ryana Millera od modré obránce Rozsíval a ukončil zápas. Jágr byl v tom momentu jedním z hráčů, kteří clonili gólmanovi Buffala ve výhledu a puk z Rozsívalovy hole letěl jen těsně vedle jeho nohou. "Ještě že tak. Kdyby mě trefil, bylo by po mně," říkal se smíchem kapitán slavného klubu.

Renney: Jágr je hladový

Zaujetí pro hru a nasazení největší hvězdy nepřekvapilo jeho trenéra Toma Renneyho. Věděl, že Jágr bude chtít dokázat, že je právem označován za vůdce mužstva. "Je hladový. Je to náš vůdce a moc dobře si uvědomuje, jaký efekt jeho hra týmu přináší. Ví, jak má své spoluhráče inspirovat. Dobře se teď na Jaromíra kouká, opravdu dobře," dodal kouč Jezdců.

Jágra po období v základní části, kdy čelil on i celý tým kritice, zase chválí nároční newyorští novináři. The Star Ledger píše "o inspirujícím výkonu", NY Post zase v titulku hovoří o tom, "Jágr dal Rangers naději". "Nejlepší hráč Rangers si užívá to, že je nejlepším hráčem, stejně jako Mark Messier v roce 1994. A vzpomínáte si, jak se to tehdy vyvinulo," připomíná list okamžiky, kdy se naposledy na Broadwayi slavil Stanley Cup.

Čtvrtý zápas série se hraje opět v Madison Square Garden v úterý.

Reklama