Hlavní obsah

Detroit neudržel vedení, Hašek dvakrát kapituloval

NEW YORK

Hokejisté Detroitu neudrželi vedení ve třetím utkání čtvrtfinále play-off Západní konference a prohráli na ledě San Jose 1:2. Žraloci vedou stejným poměrem i v sérii, Dominik Hašek pochytal 25 střel domácích. Na Východě Ray Emery vychytal hráče New Jersey a přispěl k výhře Senátorů 2:0. I tým z hlavního města Kanady vede v sérii 2:1 na utkání.

Článek

Detroit vedl v San Jose po přesilovkové trefě veterána Nicklase Lidströma, ale další úspěch se Rudým křídlům přidat nepodařilo. V brance Sharks úřadoval Jevgenij Nabokov, jen pochytal 29 střel soupeře.

V polovině zápasu vyrovnal Ryan Clowe a šest minut před koncem rozhodl v početní výhodě o vítězi kanonýr Jonathan Cheechoo. Nejlepší střelec NHL minulé sezóny má stále potíže s kolenem po srážce s v úvodním duelu série s Nashvillem a připsal si první gól v play-off. Čtvrtý zápas se hraje znovu v San Jose ve středu.

Skvělý výkon podal i brankář Ottawy Ray Emery, jenž pochytal všech 25 střel soupeře a přispěl k výhře Senátorů 2:0. O vítězi se rozhodlo až ve třetí třetině. Nejprve Tom Preissing poslal domácí do vedení a Jason Spezza pečetil skóre střelou do prázdné branky v poslední minutě.

Hráči New Jersey si stěžovali na neodpískaný zákrok Mika Fishera, který při Preissingově gólu atakoval gólmana Brodeura. „Nezáleží jestli chtěl nebo ne, brankáře se dotkl,“ lamentoval po utkání trenér Devils Lou Lamoriello. Série pokračuje ve středu večer znovu v Ottawě.

Východní konference - 3. zápas:
Ottawa - New Jersey 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)
Branky: 45. Preissing, 60. Spezza. Zásahy brankářů: Emery 25/25 - Brodeur 33/32. Diváci: 19 636. Stav série: 2:1.
Západní konference - 3. zápas:
San Jose - Detroit 2:1 (0:1, 1:0, 1:0)
Branky: 33. Clowe, 54. Cheechoo - 12. Lidström. Dominik Hašek odchytal za Detroit celý zápas, z 27 střel inkasoval 2 góly a úspěšnost zásahů měl 92,6 procenta. Zásahy brankářů: Nabokov 30/29 - Hašek 27/25. Diváci: 17 496. Stav série: 2:1.

Reklama