Hlavní obsah

Lang zachránil Detroit v San Jose, Ottawa míří za postupem

NEW YORK

Hokejisté Detroitu opět vyrovnali stav semifinále Západní konference se San Jose. Ve středečním utkání na ledě Žraloků sice prohrávali už 0:2, ale 34 vteřin před koncem zachránil Rudá křídla vyrovnávací trefou Robert Lang. V 17. minutě prodloužení pak obrat dokonal Mathieu Schneider.

Článek

Na úspěchu Detroitu se pětadvaceti úspěšnými zákroky podílel brankář Dominik Hašek, famózní byl ale také gólman domácích Jevgenij Nabokov, který kryl šestačtyřicet střel soupeře a byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu.

Útočník Milan Michálek se podílel asistencí na úvodních gólu San Jose, který vstřelil v závěru první třetiny Jonathan Cheechoo. Na začátku druhého dějství přidal druhý gól domácích Marcel Goc. Hostům však vyšly závěry třetin. Pět sekund před druhou přestávkou vykřesal naději při přesilovce Tomas Holmström a Langovo vyrovnání před koncem normální hrací doby přišlo při power play Detroitu, kdy už ale domácí fanoušci pomalu zpívali vítězné chorály.

San Jose bylo blízko vítězství i v prodloužení, proti nebezpečné střele Goce se ale vytáhl skvělým zákrokem Hašek. O porážce Žraloků nakonec rozhodly dvě individuální chyby. Nejprve oslabil svůj tým Craig Rivet, když vyhodil puk do hlediště. A vzápětí při oslabení vyhazoval do středního pásma Scott Hannan, jenže poslal puk přímo na hokejku Schneidera, který zápas ukončil.

Série se za stavu 2:2 vrací do Detroitu, pátý zápas je na programu v sobotu. Šesté utkání se bude hrát v pondělí opět na ledě San Jose.

Heatley nasměroval Ottawu k třetímu vítězství

Na pokraji vyřazení jsou proti tomu hokejisté New Jersey. Devils ve středu prohráli čtvrtý duel semifinále Východní konference na ledě Ottawy 2:3 a Senators tak vedou už 3:1. Hostům nepomohla ani jedna asistence jejich kapitána Patrika Eliáše, který se podílel v úvodu druhé třetiny na vyrovnání na 1:1.

Klíčový moment zřejmě přišel v 35. minutě, kdy se střela Danyho Heatleyho z ostrého úhlu odrazila od brusle brankáře Devils Martina Brodeura a prošla za jeho záda. "Tu střelu jsem ani pořádně neviděl. Registroval jsem, že postupuje podél hrazení, ale čekal jsem přihrávku. A puk byl najednou v brance," litoval brodeur po utkání.

"Abych pravdu řekl, tak jsem chtěl jsem přihrát Jasonovi Spezzovi na zadní tyč a nabruslit před branku k případné dorážce. Puk se ale odrazil a skončil v síti," líčil Heatley. V úvodu poslední třetiny odskočili díky trefě Mika Fishera na rozdíl dvou branek a Devils už dokázali pouze snížit.

Ottawa může potvrdit postup do konferenčního finále už v sobotu, pátý zápas se ovšem hraje na ledě New Jersey.

Play-off NHL - 2. kolo
Východní konference - 4. zápas
Ottawa - New Jersey 3:2 (1:0, 1:1, 1:1)
Branky: 5. Alfredsson, 35. Heatley, 44. Fisher - 25. Gionta (Eliáš), 50. Pandolfo. Zásahy brankářů: Emery 31/29 - Brodeur 36/33. Diváci: 20 248. Stav série: 3:1.
Západní konference - 4. zápas
San Jose - Detroit 2:3 v prodl. (1:0, 1:1, 0:1 - 0:1)
Branky: 18. Cheechoo (M. Michálek), 29. Goc - 40. Holmström, 60. Lang, 77. Schneider. Zásahy brankářů: Nabokov 49/46 - Hašek 27/25. Diváci: 17 496. Stav série: 2:2.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články