Hlavní obsah

O nové smlouvě mezi IIHF a NHL se bude jednat v sobotu

Už tento týden by se mohli v Moskvě zástupci jednotlivých federací Mezinárodní hokejové federace (IIHF) se zámořskou NHL dohodnout na nové smlouvě upravující odchody hráčů do zámoří. Schůzka je naplánovaná v dějišti mistrovství světa na sobotu a na rozdíl od posledního dvouletého kontraktu, který po této sezóně vyprší, by se mohlo i připojit i Rusko.

Foto: rushockey.com

Jevgenij Malkin - hráč který svým útěkem do NHL vyvolal největší spory.

Článek

"Vypadá to, že se dohodneme. U nás se základními body smlouvy Asociace profesionálních klubů ledního hokeje souhlasila, jde tam o nějaké detaily, na kterých nám záleží, takže je musíme dořešit," řekl ve čtvrtek novinářům generální sekretář Českého svazu ledního hokeje Martin Urban. Pokud dojde k podpisu nové smlouvy, musejí ji ještě jednotlivé federace evropských hokejových mocností ratifikovat.

Před dvěma roky odmítly ruské kluby smlouvu uzavřít v naději, že získají daleko vyšší odstupné při přímém jednání se zámořskými organizacemi. Ruské plány ale selhaly a kluby ani soudní cestou nezískaly žádnou kompenzaci za odchody hvězd typu Alexandra Ovečkina do Washingtonu či Jevgenije Malkina do Pittsburghu.

Schůzka zástupců IIHF, jednotlivých asociací, NHL a Hráčské asociace NHLPA byla naplánovaná už na březen, ale tehdy byla odložena kvůli vyostřené situace v NHLPA. Ta ale tvrdila, že chce navrhovaný kontrakt ještě analyzovat.

Reklama