Hlavní obsah

Anaheim vyřadil Vancouver a je opět ve finále konference

Hokejisté Anaheimu jsou prvním semifinalistou letošních bojů o Stanleyův pohár. Ducks porazili v pátém utkání čtvrtfinále play-off Vancouver 2:1 v druhém prodloužení, sérii vyhráli 4:1 a jako první tým proklouzli do další fáze soutěže.

Článek

Ducks v zápase vedli od počátku druhé třetiny zásluhou Samuela Pahlssona, v poslední části ovšem vyrovnal Alex Burrows. O vítězi se tak rozhodlo v druhém prodloužení, které v jeho 5. minutě ukončil kapitán Anaheimu Scott Niedermayer.

Domácí byli výrazně aktivnější než Canucks, jejichž naději ale držel výborný gólman Roberto Luongo. Anaheim vyslal během zápasu na branku soupeře celkem 63 střel, z toho Luongo pochytal 56. Kvůli problémům s výstrojí prvního gólmana Vancouveru odchytal necelé čtyři minuty prvního prodloužení druhý brankář Dany Sabourin, který úspěšně zlikvidoval pět ran domácích.

"Roberto byl naprosto fantastický. Skutečně držel Vancouver dlouho ve hře. My jsme ale odehráli zřejmě nejlepší utkání v letošním play-off," komentoval utkání brankář Anaheimu Jean-Sebastien Giguere, který zaznamenal 26 úspěšných zákroků.

Ztratil koncentraci

Rozhodující moment utkání ale zřejmě ovlivnila Luongova chyba. Po tvrdém zákroku útočníka Anaheimu Roba Niedermayera na Jannika Hansena kanadský gólman signalizoval faul, na okamžik ztratil koncentraci a nestačil zareagovat na bleskovou přízemní střelu Scotta Niedermayera.

Anaheim postoupil do konferenčního finále podruhé za sebou, loni jej z bojů o nejslavnější hokejovou trofej světa vyřadil Edmonton. Na letošního soupeře si Ducks musejí počkat do příštího týdne. Série mezi Detroitem a San Jose je vyrovnaná 2:2 a postupující tak bude znám buď v pondělí, nebo ve středu.

Vyřazením Vancouveru skončila v zámoří sezóna pro útočníka Jana Bulise a obránce Lukáše Krajíčka. Ani jeden z nich ovšem český tým na mistrovství světa v Moskvě neposílí, neboť se již dříve trenérovi Aloisi Hadamczikovi omluvili ze zdravotních důvodů.

Play-off NHL - 2. kolo
Západní konference
Anaheim - Vancouver 2:1 v druhém prodloužení
Branky: 21. Pahlsson, 85. S. Niedermayer - 52. Burrows. Zásahy brankářů: Giguere 27/26 - Luongo 58/56, Sabourin 5/5. Diváci: 17 407. Konečný stav série: 4:1.

Reklama

Související témata: