Hlavní obsah

Od výhry dělilo Rangers osm vteřin

NEW YORK

Hokejisté New Yorku Rangers podlehli v pátém utkání čtvrtfinále play-off NHL na ledě Buffala 1:2 v prodloužení a od vyřazení z bojů o Stanleyův pohár je dělí jediná porážka. Ještě několik okamžiků před závěrečnou sirénou třetí třetiny přitom Jezdci vedli 1:0 zásluhou Martina Straky. Necelých osm sekund před koncem ovšem vyrovnal Chris Drury a o konečném vítězství domácích rozhodl v páté minutě prodloužení při přesilovce Maxim Afinogenov.

Článek

Páteční zápas se hrál za neustále rostoucího tlaku domácích hráčů. Jenže newyorský tým měl v brance Henrika Lundqvista, který v play-off podává vynikající výkony, a Sabres nemohli dlouho najít recept na jeho překonání. Do vedení tak šli v 57. minutě hosté, když Straka poslal puk nad pravé rameno gólmana Buffala Ryana Millera.

Už se zdálo, že se Jezdci budou moci radovat z třetí výhry v sérii za sebou, jenže pak se přesně 7,7 sekundy před koncem třetí třetiny dostal k dorážce střely Thomase Vaneka Drury a srovnal skóre na 1:1. "Přestože jsme se nemohli dlouho střelecky prosadit, kluci pořád makali naplno a zůstali opravdu soustředění. Díky tomu se nám nakonec podařilo prorazit, i když dost pozdě," řekl Drury po utkání novinářům.

Vyrovnávací branka znamenala prodloužení, které v 65. minutě hry ukončil Afinogenov. V předcházejícím zápase jej kouč Buffala Lindy Ruff nezařadil do sestavy kvůli nevyrovnaným výkonům a ruský rychlík mu odpověděl nejlépe, jak mohl.

Faul Bettse potrestal Afinogenov

V rozhodujících chvílích jej nejprve zahákoval Blair Betts, za což putoval na trestnou lavici. Afinogenov pak jeho faul sám potrestal střelou mezi betony gólmana Lundqvista, kterému zakryl výhled Vanek. "Jsme šťastní. Zase jsme nahoře, tohle je náš šťastný den. Ten gól je asi nejdůležitější v mé kariéře," radoval se Afinogenov po zápase.

Rangers se s porážkou smiřovali těžce. "Je jasné, že to bolí. Pro mě je to asi nejtěžší porážka za posledních pět let," svěřil se kapitán Jezdců Jaromír Jágr. Slova dlouho hledal i trenér newyorského celku Tom Renney. "Je to krutá porážka. Ale byli lepší, dnes jsme se jim na ledě nestačili. Jediný, kdo nás držel nad vodou, byl náš gólman," zhodnotil duel Renney. Zklamání vyzařovalo i z Lundqvista. "Je to opravdu tvrdá prohra," zopakoval několikrát švédský brankář. "Ke konci hráli opravdu dobře a vyplatilo se jim to. Ale nemůžeme o tom moc přemýšlet. Musíme se připravit na další zápas," dodal Lundqvist.

Šesté vzájemné střetnutí čeká na oba týmy v neděli na ledě New Yorku Rangers. Buffalo by si další výhrou zajistilo postup do finále Východní konference. Pokud uspějí Jezdci, vynutí si sedmý rozhodující duel, který by se odehrál v úterý na ledě buffalské HSBC Areny.

Play-off NHL - 2. kolo
Východoní konference
Buffalo - New York Rangers 2:1 v prodloužení (0:0, 0:0, 1:1 - 1:0)
Branky: 60. Drury, 65. Afinogenov - 57. Straka (Rachůnek). Zásahy brankářů: Miller 23/22 - Lundqvist 40/38. Diváci: 18 690. Stav série: 3:2.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články