Hlavní obsah

Jágr o sérii s Buffalem: Prostě jsme jim to darovali

PRAHA

Pro hokejisty New Yorku Rangers skončila v neděli předčasně sezóna. Postaralo se o to Buffalo, které v konferenčním semifinále play-off NHL vyhrálo na ledě Jezdců 5:4 a sérii uzavřelo vítězstvím 4:2 na zápasy. Z postupu se radovali čeští hráči Jaroslav Špaček a Aleš Kotalík, na druhé straně barikády zůstala hned šestice zklamaných Čechů, v čele s kapitánem Jaromírem Jágrem.

Článek

„Není důležité jak jsme hráli, prostě jsme prohráli,“ komentoval lakonicky konec sezóny lídr s šedesát osmičkou na zádech.

Hokejisté New Yorku šli v první přestávce do kabiny s nadějným jednobrankovým náskokem, o který ale ve druhé třetině, kterou prohráli 1:4, přišli. „Udělali jsme příliš mnoho chyb. Člověk musí být mentálně silný, a to se nám tentokrát nepodařilo. My jsme také měli šance, zejména v první třetině,“ litoval promarněných příležitostí Jágr.

Na góly Kalinina a Pominvilla, které padly v rozmezí necelé minuty a půl, dokázal ještě v přesilovce po přihrávce Čecha Rachůnka odpovědět Mara. Další branky Hechta a Druryho ale výrazně snížily šance domácích na zvrat v sérii. Akcie týmu pozvedl kontaktním gólem v přesilovce právě Jágr, když v šesté minutě třetí třetiny dorázil střelu Martina Straky .

Renney vysekl Jágrovi poklonu 

Němec Hecht ale pět minut před koncem svým druhým gólem v zápase vrátil hostům znovu dvoubrankové vedení. Nylander ještě stihl odpovědět, ale vyrovnat už Rangers nezvládli. “Celou sérii si říkáme, že si musíme dávat pozor na přečíslení a pak jim je takhle servírujeme,” lamentoval Jágr. “Neporazili nás, prostě jsme jim to darovali. Buffalo je skvělý tým, ale nejsou lepší než my,” dodal smutně.

Jágr se po utkání nechal slyšet, že poprvé od let 1991 a 1992, kdy získal své dva prsteny za zisk Stanleyova poháru s Pittsburghem, věřil díky síle mužstva v jeho opětovné získání. „Cítil jsem, že dokážeme překonat všechny překážky,“ řekl kapitán Rangers, který svému týmu přispěl v sérii třemi brankami.

Po posledním utkání sezóny vysekl českému kapitánovi poklonu i kouč Rangers Tom Renney: "Jágr byl excelentní. Udělal všechno, co si jen trenér dokáže představit. To, jak na sebe na této úrovni vzal veškerou zodpovědnost, je příklad pro ostatní."

Reklama

Související témata: