Hlavní obsah

Anaheim vyhrál v Detroitu a srovnal stav série

NEW YORK

Hokejisté Anaheimu zvítězili v druhém utkání semifinále play off NHL na ledě Detroitu 4:3 v prodloužení a srovnali stav série na 1:1. Nedělní porážce Red Wings nezabránil ani český brankář Dominik Hašek, který si připsal devětadvacet úspěšných zákroků.

Článek

Do statistik zápasu se zapsal také Haškův spoluhráč Robert Lang, jenž dvakrát asistoval.

Detroit od začátku zápasu tahal za kratší konec a doháněl náskok soupeře. Kačeři vedli od 18. minutě zásluhou Roba Niedermayera, domácí sice v polovině zápasu vyrovnali, když se prosadil v oslabení Kirk Maltby, jenže hosté šli o minutu později opět do vedení, byť gól Andyho McDonalda sudí uznal až po konzultaci s videorozhodčím. „Druhý gól Anaheimu byl regulérní,“ přiznal Hašek.

Rudým křídlům se poté podařilo dvakrát využít přesilovku. Ještě ve druhé třetině se při početní výhodě trefil Nicklas Lidström a hned na začátku třetí části dostal domácí poprvé do vedení Pavel Dacjuk. Detroit se ale z vedení neradoval dlouho, v 56. minutě vyrovnal opět s dopomocí videorozhodčího Travis Moan. „Překvapilo mě, že tu branku uznali. Puk jsem viděl a za čárou nebyl,“ komentoval vyrovnávací gól Hašek.

O vítězi druhého zápasu finále Západní konference nakonec rozhodlo prodloužení, které ukončil v 15. minutě přesnou trefou Scott Niedermayer. „Jeli jsme do Detroitu s cílem ukořistit alespoň jedno vítězství. Teď máme dvakrát výhodu domácího prostředí a chceme jí stoprocentně využít,“ líčil po utkání gólman Anaheimu Jean-Sebastien Giguere, který svůj tým podržel čtyřiadvaceti zákroky. Zápasy v Anaheimu se hrají v úterý a ve čtvrtek a v neděli se série vrátí k pátému duelu v Detroitu.

Play-off NHL - semifinále
Západní konference - 2. zápas
Detroit - Anaheim 3:4 v prodloužení (0:1, 2:1, 1:1 - 0:1)
Branky: 31. Maltby, 37. Lidström (Lang), 42. Dacjuk (Lang) - 18. R. Niedermayer, 32. McDonald, 46. Moen, 75. S. Niedermayer. Zásahy brankářů: Hašek 33/29 - Giguere 27/24. Diváci: 19 620. Stav série: 1:1.

Reklama

Související témata: