Hlavní obsah

Haška zklamal verdikt videorozhodčího

PRAHA/DETROIT

Opět se ukázal ve výborném světle, porážce ale nezabránil. Brankář Detroitu Dominik Hašek pochytal v nedělním druhém finále Západní konference NHL 29 střel Anaheimu, třikrát ale inkasoval v normální hrací době a v prodloužení nestačil na střelu Scotta Nideremayera, který rozhodl o vyrovnání série na 1:1.

Článek

„Každá porážka je těžká, ale prohra v prodloužení bolí ještě víc. Věděli jsme, že nás nečeká jednoduchá série. Anaheimu se bohužel dařilo skórovat z dorážek, kterým jsme nedokázali zabránit,“ smutnil po utkání Hašek.

Dvaačtyřicetiletý gólman podržel svůj tým několika vynikajícími zákroky a jen jeho zásluhou nebyl stav po první třetině 3:0 pro hosty. Dvě branky Kačerů byly navíc uznány až po zkoumání na videu. „Dva góly byly na hraně a verdikty videorozhodčího zápas významně ovlivnily. Zápas byl ale  vyrovnaný a štěstí se mohlo přiklonit na tu či druhou stranu. Tentokrát byl šťastnější soupeř,“ uznal Hašek.

Babcock: Regulérní gól

Přesto ale vyjádřil nespokojenost s rozhodnutím o třetím gólu hostů. „Puk byl někde pode mnou. Nevím o tom, že by byl za brankovou čárou, a verdikt mě proto dost zklamal. Nemyslím, že to byl gól,“ uvedl po utkání. „Zprvu jsme také mysleli, že Dominik puk udržel před čárou. Gól byl ale regulérní, to je krása videa,“ upřesnil kouč Detroitu Mike Babcock.

Haška mrzelo, že se Detroitu nepodařilo využít stoprocentně domácího ledu. „Dostali jsme se do stejné situace jako v předchozí sérii se San Jose, v níž jsme také byli srovnaní 1:1. Nevyužili jsme výhody na sto procent a teď nesmíme připustit, aby se to podařilo v následujících dvou utkáních Anaheimu. Ideální by bylo přivézt dvě výhry a rozhodnout v pátém utkání před našimi fanoušky,“ dodal.

Zápasy v Anaheimu se hrají v úterý a ve čtvrtek a minimálně v neděli se série ještě vrátí do Detroitu. Rudá křídla nejedou do Kalifornie s dobrými vzpomínkami: poslední dvě utkání dlouhodobé části NHL na ledě Kačerů prohráli.

Reklama

Související témata: