Hlavní obsah

Ottawu dělí jediná výhra od premiérového finále Stanley Cupu

OTTAWA

Jediné vítězství dělí hokejisty Ottawy Senators od postupu do finále Stanleyova poháru. V třetím utkání finále Východní konference zvítězila Ottawa nad Buffalem 1:0 gólem Daniela Alfredssona z 34. minuty a vede v sérii 3:0 na zápasy. Premiérovou účast ve finále Stanley Cupu si mohou Senátoři vybojovat už ve středu, kdy se hraje čtvrtý zápas.

Článek

O vítězství Ottawy rozhodla její nejúdernější formace Heatley-Spezza-Alfredsson. Švédský forvard Alfredsson se díky dorážce Heatleyho střely postaral o rozhodnutí utkání.

Heatleyho střelu bez přípravy nejprve brankář Buffala Ryan Miller vytěsnil vyrážečkou mimo své tyče. Prudký puk se ale odrazil zpět od zadního hrazení a posléze od zad Millera přímo před prázdnou klec, kde již Alfredsson neměl s gólovým doklepnutím žádný problém. "Věřím tomu, že je každý strůjcem svého štěstí a věřím, že když tvrdě pracujete, puk se k vám občas odrazí jak potřebujete," okomentoval svůj zásah Alfredsson. Byla to zároveň již jeho devátá trefa, třetí vítězná, v play-off a je v tomto ohledu nejúspěšnějším hráčem.

"Víme, že pokud ze sebe dostaneme to nejlepší, jsme těžko k poražení," dodal sebevědomě čtyřiatřicetiletý Švéd. "Co se stalo, stalo se. My teď musíme přeskupit řady a soustředit se na prvních dvacet minut dalšího utkání," komentoval vývoj série jeden z kapitánů Buffala Chris Drury. "Nikdo v tuto chvíli není příliš šťastný," dodal zklamaně.

Ray Emery si v brance Senátorů připsal třetí čisté konto ve vyřazovací části, ale tentokrát nemusel k jeho udržení vyvinout příliš mnoho úsilí - stačilo mu pouhých patnáct bezchybných zákroků. Ottawa i díky němu ustanovila nový rekord klubu díky šesti vyhraným zápasům play-off v řadě. "Neřekl bych, že jsem překvapený. Každý hráč plnil do puntíku náš předzápasový plán a to byl důvod našeho úspěchu," řekl Emery po utkání.

Millerův fantastický výkon byl k ničemu 

To Ryan Miller, hájící opačnou klec, puk v cestě do sítě zastavil hned jednatřicetkrát, přesto to jemu a jeho spoluhráčům nebylo nic platné. Stejně tak si jistě hostující brankář příliš neužil to, že byl vyhlášen třetí hvězdou utkání. "Cítím se kvůli němu strašně. Bez jeho skvělého výkonu jsme dnes mohli dopadnout hodně zle. O to víc mě mrzí, že jsme nedokázali dát alespoň jeden gól a dostat utkání do prodloužení," chválil svého brankáře Drury.

"Já myslím, že Ryan udělal vše, co bylo v jeho silách. Proto jsme také prohráli jen o gól, i když to taky mohlo skončit 0:10," připojil své uznání centr Sabres Derek Roy. Jedním z důvodů nepříznivého vývoje pro Buffalo jsou bezesporu nevyužité přesilové hry. Sabres hráli během této série již osmnáct početních výhod, ale nedokázali využít ani jedinou. Z toho určitě nemělo radost osm a půl tisíce příznivců, kteří sledovali přenos z utkání v Ottawě na obřích obrazovkách arény HSBC v Buffalu.

Finále Východní konference - 3. zápas:
Ottawa - Buffalo 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)
Branka: 34. Alfredsson. StřelZásahy brankářů: Emery 15/15 - Miller 32/31. Diváci: 20 171. Stav série: 3:0.

Reklama

Související témata: