Hlavní obsah

Hašek vychytal nulu, Detroit smázl Anaheim 5:0

ANAHEIM

Hokejisté Detroitu se ujali v semifinále play-off NHL s Anaheimem vedení 2:1 na zápasy, když ve třetím utkání série vyhráli na ledě soupeře 5:0. Hvězdou zápasu byli český brankář Dominik Hašek, jenž vychytal čisté konto, a útočník Tomas Holmström, autor dvou branek a jedné asistence. Jednu přihrávku si připsal také český forvard Robert Lang.

Článek

Byl to všehovšudy zápas evropských hráčů, pouze třetí branka týmu nebyla zcela v jejich režii. První dva góly proběhly ve švédském stylu - skórovali Holmström a Franzén, asistenty byli krajané Lidström, Zetterberg, a Samuelsson. Na třetí brance se asistencí podílel Čech Lang, a u závěrečných dvou gólů se do statistik zapsali ještě Fin Valteri Filppula a Pavel Dacjuk z Ruska.

"Myslím, že všechny naše čtyři řady byly úspěšné. Odehráli jsme opravdu hodně dobrý zápas, Anaheim ale příště určitě předvede lepší hru," řekl po zápase Holmström, jenž v přesilové hře na konci první třetiny zvyšoval na 2:0. Ve druhé třetině přidal další branku a vysloužil si od hráčů soupeře tak tvrdé střety, že musel být na ledě ošetřován.

Dominik Hašek pochytal všech 29 střel Anaheimu a podruhé v letošním play-off zůstal nepřekonán. Celkem zaokrouhlil 42letý gólman počet svých nul v NHL během základní části i play-off na rovných devadesát. To domácí své brankáře prostřídali. Giguera nahradil ve druhé třetině po třetím inkasovaném gólu Ilja Bryzgalov.

"Prostě byli tentokrát lepším týmem, získávali častěji puk a vycházela jim jejich hra. My se musíme pro příště zlepšit," tvrdil trenér Anaheimu Randy Carlyle po historicky nejhorší porážce klubu v play-off. O více než tři branky Kačeři prohráli jen v roce 1999, kdy shodou okolností nestačili také na Detroit po výsledku 1:5.

Západní konference - 3. zápas:
Anaheim - Detroit 0:5 (0:2, 0:2, 0:1)
Branky: 20. a 24. Holmström, 12. Franzén, 24. Bertuzzi (Lang), 51. Filppula. Zásahy brankářů: Dominik Hašek 29 - Giguere 10/3, Bryzgalov 13/2.
Stav série: 1:2.

Reklama

Související témata: