Hlavní obsah

Holmström popravil Anaheim, Kačeři ho naháněli

ANAHEIM

Byl to evidetně jeho zápas a zastínil i další čisté konto Dominika Haška v play-off. Útočník Detroitu Tomas Holmström dokončil třetí zápas finále Západní konference NHL s Anaheimem jako první hvězda utkání, když se na výhře 5:0 podílel dvěma góly a jednou asistencí. Z ledu haly Honda Center v Anaheimu si ale také odnesl třináct stehů na čele.

Článek

Švédský útočník na konci první třetiny zápasu zvyšil na 2:0 pro Detroit, když z pravé strany prostřelil domácího brankáře Sébastiena Giguera. Po čtyřech minutách druhé třetiny pak svým druhým gólem zvýšil už na 4:0, když včas dorazil puk z bezprostřední blízkosti. Tentokrát překonal náhradníka Bryzgalova.

To už bylo zřejmě na domácí hráče příliš a když se nemohli se soupeřem měřit herně, pomstili se mu tvrdostí. Osm minut před koncem druhé třetiny Holmströma sestřelili u mantinelu současně Rob Niedermayer a Chris Pronger, každý hezky z jedné strany krátce poté, co odehrál puk. Holmström přišel o helmu a zůstal se zkrvaveným čelem chvíli ležet na ledě. Musel k němu klubový lékař, který mu poté pomohl do šatny, kde mu zašil tržnou ránu.

Niedermayera vyloučení zaskočilo

"Ani jsem neviděl, kdo mě zezadu trefil," popisoval Holmström srážku. Niedermayer dostal trest na pět minut a do dalšího děje zápasu už nezasáhl. "Byl jsem tím vyloučením překvapený. Prostě jsem se rozjel a trefil ho ramenem, to bylo vše," hájil se forvard Anaheimu. "Samozřejmě jsem ho nechtěl zranit, byl jsem rád, že se pak na led vrátil," dodal Niedermayer.

Do druhé třetiny už Holmström nezasáhl, vrátil se až na začátku poslední části. "Doktoři si chtěli být jistí, že jsem neutrpěl otřes mozku. Byl jem připraven na další třetinu," vysvětlil hráč, jenž ještě stihl přihrát na pátou branku Filppulovi.

Reklama

Související témata: