Hlavní obsah

Novým generálním manažerem hokejistů Minnesoty je Guerin

Hokejisté Minnesoty už mají nového generálního manažera. Na pozici, z níž byl koncem července po 14 měsících odvolán Paul Fenton, dosadilo vedení Wild bývalého vynikajícího útočníka Billa Guerina. Osmačtyřicetiletý Guerin sbíral v předchozích pěti sezonách zkušenosti jako asistent generálního manažera v Pittsburghu, kde v roce 2010 uzavřel hráčskou kariéru.

Foto: Sport.cz

Novým generálním manažerem hokejistů Minnesoty je Bill Guerin.

Článek

"Jsem nadšený, že mohu jmenovat Billa Guerina, který je čtyřnásobným vítězem Stanley Cupu, novým generálním manažerem klubu Minnesota Wild. Bill je vítězem po celou svou kariéru v hokeji a je skvělé, že teď může své zkušenosti využít právě u nás," prohlásil majitel klubu Craig Leipold.

Guerin získal Stanley Cup dvakrát jako hráč s New Jersey (1995) a právě s Penguins (2009). V Pittsburghu, kde byl v letech 2011 až 2014 také koučem pro rozvoj hráčů, si pak mohl radost vychutnat ještě dvakrát na postu asistenta generálního manažera Jima Rutherforda (2016 a 2017).

Pětka draftu 1989 Guerin odehrál v základní části NHL za New Jersey, Edmonton, Boston, Dallas, San Jose, New York Islanders a Pittsburgh celkem 1263 utkání a připsal si 856 bodů za 429 gólů a 427 nahrávek. Ve 140 zápasech play off zaznamenal 39 branek a 35 asistencí.

Reklama

Související témata: