Hlavní obsah

Buffalo ještě nechce končit, v Ottawě vyhrálo 3:2

OTTAWA

Hokejisté Buffala ještě sní svůj sen o otočení finále Východní konference NHL ve svůj prospěch. Čtvrté utkání na ledě Ottawy vyhráli 3:2 a snížili stav série na 1:3 pro soupeře. Buffalo vedlo v zápase už 3:0, domácí se stačili vzpamatovat jen na dvě branky. Gólem a asistencí se na výhře hostů shodně podíleli Derek Roy a Chris Drury, který zařídil vítěznou trefu.

Článek

Natěšené publikum v hale Scotiabank Place se těšilo na oslavu postupu svých hokejistů do finále Stanley Cupu, jenže už po devíti vteřinách jejich jásot umlčel hostující Derek Roy. Meszároš posílal přihrávku dopředu, jenže puk cestou tečoval brusli Roye a dostal se k němu volný Drury přejíždějící modrou čáru. Ten jej okamžitě poslal před branku najetému Royovi a Buffalo vedlo.

Všechny další góly zápasu padly až ve druhé třetině. Nejprve v 25. minutě využil Maxim Afinogenov přesilovou hru pět na tři, když mu před odkrytou branku naservíroval puk Daniel Briere. Za další čtyři minuty byl domácí gólman Ray Emery opět bezmocný, takřka do prázdné brány tentokrát střílel Drury. Ottawa dostala z prvních deseti střel tři branky.

"Bojovali jsme o návrat do zápasu a měli i dost šancí, jen se je nedařilo proměňovat," litoval útočník Senátorů Jason Spezza, jenž doteď bodoval v každém z posledních osmi zápasů. Tentokrát se sice neprosadil, přesto domácí před poslední třetinou snížili na rozdíl jediné branky díky trefám McAmmonda a Schaefera.

V poslední třetině ale čaroval brankář Buffala Ryan Miller a nepustil za svá záda žádnou z patnácti střel. Včetně velké šance Joe Corva, po které vítězně vztyčil svou lapačku nad hlavu. "Pokaždé je úleva vidět, když váš brankář udělá dobrý zákrok, ať už velký nebo malý. Ale tenhle byl perfektní, Ryan byl dnes úžasný," vysekl Millerovi poklonu spoluhráč Toni Lydman.

Finále Východní konference - 4. zápas:
Ottawa - Buffalo 2:3 (0:1, 2:2, 0:0)
Branky: 35. McAmmond, 37. Schaefer - 1. Roy, 25. Afinogenov, 29. Drury. Střely na branku: 33:22. Diváci: 20.294.
Stav série: 3:1.

Reklama

Související témata: